Super League: Μπορεί τα πλέι οφ η Ξάνθη! Οι μάχες των οχτώ διεκδικητών (!) οχτώ στροφές πριν το τέλος. Ψηφίστε τους τέσσερις…

 

Η Ξάνθη την προηγούμενη εβδομάδα πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκου στα Πηγάδια και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι των Play Off, αλλά υπάρχει μια άλλη ομάδα, ο Πανιώνιος, που πέτυχε μια ακόμα μεγαλύτερη νίκη από αυτή των Θρακιωτών, αφού επικράτησε στο Γ. Καραϊσκάκης επί του Ολυμπιακού και πλέον η μάχη για τις τέσσερις θέσεις των Play Off, δείχνει να έχει πάρει φωτιά…!

Αν και η Ξάνθη έδειχνε να “ξεφουσκώνει” μένοντας εκτός πεντάδας σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ, φαίνεται πως μετά την μεγάλη νίκη της περασμένης εβδομάδας επί του Παναθηναϊκού στα Πηγάδια αλλά και αυτήν, έστω γοήτρου, στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, η ομάδα του Λουτσέσκου έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και δείχνει ότι είναι δυνατή και θα παλέψει μέχρι τέλους για το Ευρωπαικό εισιτήριο και την πεντάδα.Έπαιξε με όλους τους κύριους διεκδικητές μια θέσης στα play off, και μάζεψε 8 βαθμούς στις πρώτες επτά αγωνιστικές του δεύτερου γύρου, όσους δηλαδή και στις πρώτους επτά αγώνες του πρώτου γύρου, με τη διαφορά ότι απέσπασε την ισοπαλία από την ΑΕΚ, αλλά γνώρισε την ήττα από τον Ατρόμητο. Δεδομένου, λοιπόν πως παίζει στην έδρα της με Πλατανιά, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό και Βέροια, αλλά και την αγωνιστική άνοδο που δείχνει σιγά – σιγά ξανά, θεωρητικά έχοντας 36 βαθμούς μπορεί να κλειδώσει μια θέση στην πεντάδα. Το θέμα όμως είναι ποιος θα μείνει έξω από αυτήν, για να μπει η Ξάνθη. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό η βαθμοί που θα έχει στο τέλος του πρωταθλήματος η Ξάνθη θα κυμαίνονται από 46 έως και 52.

Η ΑΕΚ που αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με την Ξάνθη στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, αλλά και οι περισσότεροι από τους διεκδικητές μια θέσης στα play off, έχουν μπροστά της έναν γολγοθά που οι Θρακιώτες δεν έχουν. Η ΑΕΚ έχει ένα περισσότερο αγώνα στην έδρα της, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Πλατανιά, ομάδες που διεκδικούν μια θέση στην πεντάδα και δύσκολα θα παραδοθούν.  Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά έχει και αυτός 3 αγώνες εκτός έδρας, αλλά παίζει με όλους τους παραπάνω αντιπάλους της ΑΕΚ (εξαιρουμένου του εαυτού του)  και επιπλέον με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ δείχνει πως μετά από ένα παρατεταμένο φορμάρισμα που είχε, φτάνοντας έως και τις 13 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, πλέον του «τελείωσαν τα καύσιμα» και έχει μπει σε μια καθοδική πορεία. Αν καταφέρει και επανέλθει τότε λογικά έχει μια θέση στην πεντάδα, αν όμως συνεχίσει έτσι, τότε τα πράγματα σκουραίνουν για τον Δικέφαλο του Βορρά και ανοίγει ο δρόμος για την Ξάνθη να πιέσει παραπάνω. Ο δε Πανιώνιος μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού έχει σχεδόν σίγουρη τη μία εκ των τεσσάρων θέσεων, αφού η λογική λέει πως δε θα χρειαστεί πάνω από τρεις νίκες (βάσει της βαθμολογικής συγκομοιδής που έχει αυτή τη στιγμή) για να είναι μέσα στην 5αδα, κάτι που όπως φαίνεται θα πετύχει, αφού παίζει στην έδρα του με του Πλατανιά, Ατρόμητο, Λεβαδειακό και Λάρισα και κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να μαζέψει κάποιους βαθμούς και από τα ντέρμπι με τις μεγάλες ομάδες. Όπως φαίνεται, λοιπόν, η μάχη μεταξύ της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκου, της Ξάνθης και ενδεχομένως και του ΠΑΟΚ αναμένεται πολύ σκληρή.

Από εκεί και πέρα και μετά τους κύριους διεκδικητές που είναι οι Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και φυσικά η Ξάνθημ υπάρχουν και ομάδες όπως ο Πλατανιάς, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ατρόμητος που έχουν μεν λιγότερες πιθανότητες, αλλά παραμονεύουν στην γωνία για τυχόν στραβοπατήματα των παραπάνω τους. Ο Πλατανιάς βρίσκεται πιο πάνω από τους άλλους δύο, αλλά έχει και πιο δύσκολο πρόγραμμα, αφού χρωστάει να παίξει με Ολυμπιακό εκτός έδρας, και ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στα Περιβόλια. Ο Ατρόμητος από την άλλη είναι λίγο πιο κάτω, αλλά έχει μπροστά του όλα τα ματς με τους μεγάλους του πρωταθλήματος, και τα δύο εξ’αυτών να είναι εκτός έδρας. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, τέλος έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και μάλιστα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όπου ενδεχομένως να έχουν κριθεί έως τότε και οι 4 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα Play Off.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των διεκδικητών των Play Off και ψηφίστε τις 4 ομάδες που πιστεύετε ότι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τελικά μια θέση σε αυτά:

Πανιώνιος (44 β.): ΑΕΚ, Λάρισα, ΠΑΟΚ*, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός*, Πλατανιάς, Κέρκυρα*, Λεβαδειακός
ΠΑΟΚ (40 β.): Ολυμπιακός, ΑΕΚ*, Πανιώνιος, Λάρισα, Ατρόμητος*, Παναθηναϊκός, Πλατανιάς*, Κέρκυρα
Παναθηναϊκός (38 β.): Βέροια, Ηρακλής*, Ολυμπιακός, ΑΕΚ*, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ*, Ατρόμητος, Λάρισα
ΑΕΚ (36 β.): Πανιώνιος*, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος*, Παναθηναϊκός, Πλατανιάς*, Κέρκυρα, Λεβαδειακός*, ΠΑΣ Γιάννινα*
Ξάνθη (36 β.): Πλατανιάς, Κέρκυρα*, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα*, Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης*, Λάρισα*, Βέροια
Πλατανιάς (35 β.): Ξάνθη*, Βέροια, Ηρακλής, Ολυμπιακός*, ΑΕΚ, Πανιώνιος*, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος* Βαθμοί:
Ατρόμητος (32 β.): Ηρακλής, Ολυμπιακός*, ΑΕΚ, Πανιώνιος*, ΠΑΟΚ, Λάρισα, Παναθηναϊκός*, Πλατανιάς
ΠΑΣ Γιάννινα (31 β.): Λάρισα*, Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης*, Ξάνθη, Βέροια*, Ηρακλής, Ολυμπιακός*, ΑΕΚ

* Οι εκτός έδρας αγώνες