Πρωταθλήτρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η ομάδα της Ασπίδα Ξάνθης που επικράτησε του Δημοκρίτειου (+photos)

 

Νίκη που της εξασφάλισε την πρωτιά αλλά και την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Κατηγορία, πέτυχε η Ασπίδα Ξάνθης καθώς επικράτησε του Δημοκρίτειου με 27-20 στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Από το πρώτο λεπτό η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε στο πρώτο 5λέπτο της αναμέτρησης να προηγείται με 2-0 έναντι του Δημοκρίτειου που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου η Ασπίδα αύξησε την διαφορά του σκορ στα 3 τέρματα προηγούμενη με 7-4. Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ 12-9 υπέρ της Ασπίδας Ξάνθης.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Ασπίδας μπήκαν καλύτερα από τους αντιπάλους τους και αποδίδοντας πολύ ωραίο χάντμπολ με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ναθαναηλίδη και Καζατζίδη κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά και στα 7 τέρματα 10 λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης με το σκορ να είναι στο 22-15. Έχοντας όλα κριθεί τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 27-20 μέσα σε πανηγύρια για τους παίκτες του Βαφειάδη αλλά και τον κόσμο της ομάδας που στήριξε την προσπάθεια της Ασπίδας με φωνές και συνθήματα.

Εξασφαλίζοντας την πρωτιά του 5ου ομίλου, η Ασπίδα Ξάνθης πλέον καλείται να παρουσιαστεί έτοιμη για τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 Κατηγορία αντιμετωπίζοντας τους πρωταθλητές των άλλων δύο ομίλων σε ένα μίνι τουρνουά που οι 2 πρώτες ομάδες θα πάρουν και την άνοδο για την Α2 Κατηγορία.

Πεντάλεπτα: 2-0, 4-1, 7-4, 7-6, 11-7, 12-9 (ημίχρονο), 16-11, 17-12, 19-13, 22-15, 25-19, 27-20 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Ναθαναηλίδης 7, Καζαντζίδης 5, Βασιλείαδης Β. 1, Καραπαπάζογλου 1, Ρούφος, Τσαντίδης 1, Μπρατίδης 6, Σαλήογλου 1, Παπαστάμου 3, Καίκης, Ευθυμίου, Λιόντος, Ξενοπανάγος, Μπέλλιας 1, Παπαδόπουλος 1.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Κούπης 2, Γκουντούλας 4, Ντούγιας 4, Ντόι, Σακκός, Γκαντιάς, Βαρδάκας 4, Πατσιαβάς 3, Ξανθόπουλος 1, Βελκόπουλος 2, Απαζίδης, Λαγόπουλος

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ