Volley League: Οι βαθμοί εκκίνησης για την Ορεστιάδα και τους αντιπάλους της στα πλέι άουτ αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα

 

Με τη νίκη της Τετάρτης η Ορεστιάδα κατάφερε να μειώσει στους τρεις την διαφορά της από την προτελευταία Παναχαϊκή και την Κύζικο Νέας Περάμου.

Αυτό σημαίνει ότι αν ολοκληρωνόταν σήμερα το πρωτάθλημα, δεν θα υποβιβαζόταν απευθείας στην Α2 Κατηγορία όπως θα συνέβαινε μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης αλλά θα είχε δικαίωμα να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία μέσω των πλέι άουτ.

Στα πλέι άουτ συμμετέχουν οι ομάδες από την 9η ως και την 12η θέση, που θα παίξουν ένα μίνι πρωτάθλημα με εντός και εκτός έδρας αγώνες μεταξύ τους και ειδική βαθμολογία έναρξης.

Η βαθμολογία υπολογίζεται με βάση την τελευταία ομάδα και την απόσταση από αυτήν των υπόλοιπων. Κάθε τρεις βαθμοί της κανονικής περιόδου αντιστοιχούν σε έναν πόντο στα πλέι άουτ.

Ωστόσο για να λάβει μέρος η τελευταία ομάδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, εν προκειμένω η Ορεστιάδα, πρέπει να απέχει ως 3 βαθμούς από την προτελευταία.

Αν η διαφορά είναι από 4 και πάνω, τότε ο υποβιβασμός είναι αυτόματος. Κάπως έτσι, ο ΑΟΟ για πρώτη φορά έδειξε να μπαίνει στα πλέι άουτ μετά τη νίκη της Τετάρτης. Και να έχει βάσιμες ελπίδες παραμονής, καθώς έφτασε στους 7 βαθμούς τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Δείτε πως έχε διαμορφωθεί η βαθμολογική κατάταξη στην ουρά και με πόσους βαθμούς θα ξεκινούσαν οι ομάδες το μίνι πρωτάθλημα των πλέι άουτ, αν η κανονική διάρκεια ολοκληρωνόταν σήμερα: