O Γιώργος Αραμπατζής στο ThrakiSportS για τη πρωτοπορία του Ορέστη στην ΕΠΣ Έβρου, την Ξάνθη, τον Πανθρακικό και… τον ΑΟΟ

 

Συνέντευξη στην Έλενα Καρατζίδου

Ο Ορέστης Ορεστιάδας βρίσκεται στη πρώτη θέση της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου και διεκδικεί ακόμη και την άνοδο στη Γ’ Εθνική μαζί με την ΑΕ Διδυμοτείχου. Πίσω από αυτή τη πρωτιά βρίσκεται ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής Γιώργος Αραμπατζής, ο οποίος μιλά αποκλειστικά στο ThrakiSports για τη φετινή προσπάθεια της ομάδας, τους αντιπάλους, το πρωτάθλημα, τις ομάδες της Θράκης ακόμη και για τον ΑΟΟ και την αγάπη του για το βόλεϊ.

 

Θ.S: Ο δεύτερος γύρος έχει ξεκινήσει και ο Ορέστης Ορεστιάδας είναι πρώτος. Αλήθεια, είναι κάτι που το περιμένατε;

Γ.Α: Από την αρχή της χρονιάς, ο στόχος μας ήταν αυτός. Ήμασταν αισιόδοξοι όλοι στην ομάδα ότι θα φτάσουμε στη πρώτη θέση. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο και μας έκανε καλό ότι δε μας υπολόγιζαν ως φαβορί, καθώς το Διδυμότειχο έχει ενισχυθεί με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και κατείχε εκείνο τη πρωτιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουμε το άγχος που είχε ο αντίπαλος.

Θ.S: Σίγουρα θα κυνηγήσετε μέχρι τέλους τη πρωτιά και πλέον το άγχος μεταφέρεται σε εσάς. Πόσο εύκολο είναι αυτό στην διαχείρισή του από εσάς;

Γ.Α: Είναι στόχος αλλά όχι αυτοσκοπός. Αν δεν επιτευχθεί, δε σημαίνει κάτι. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε ομάδα. Παρόλα αυτά σίγουρα αυτό που θέλουμε όλοι είναι να βγει η ομάδα πρωταθλήτρια και χρειάζεται αγώνας γι’ αυτό.

Θ.S: Ως προπονητής σε τι επίπεδο είναι η ομάδα τόσο σε θέμα παικτών όσο και γενικότερα; Είναι έτοιμη να διεκδικήσει τη πρώτη θέση;

Γ.Α: Δεν υπάρχει ιδανική κατάσταση για καμία ομάδα. Χρειάζεται ενίσχυση με ποδοσφαιριστές, αλλαγή νοοτροπίας σε πάρα πολλά πράγματα, όπως τα οργανωτικά. Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά θέλει πολλή δουλειά για να γίνει αυτή που πρέπει, να γίνει μια ομάδα άλλου επιπέδου, να ανέβει Γ’ Εθνική και να παραμείνει κοιτώντας, γιατί όχι και το κάτι παραπάνω.

Θ.S: Θα είναι το Ορέστης Ορεστιάδας- ΑΕ Διδυμοτείχου της άλλης εβδομάδας το ντέρμπι της χρονιάς και της πρωτιάς;

Γ.Α: Πιστεύω πως ναι.  Κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θα κριθεί σε αυτόν τον αγώνα η πρώτη θέση, χωρίς να εννοώ ότι ο νικητής θα πάρει σίγουρα το πρωτάθλημα.

Θ.S: Ας επιστρέψω στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου. Είναι ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα;

Γ.Α: Το πρωτάθλημα εδώ είναι τριών ταχυτήτων. Ο Ορέστης, το Διδυμότειχο και μέχρι πρότινος η Άνθεια ήταν ομάδες που βρισκόταν στο ίδιο μήκος κύματος. Μετά υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα. Είναι το καλύτερο σε ανταγωνιστικότητα των τελευταίων ετών αλλά δεν είναι αυτό που πρέπει. Χρειάζεται αρκετή δουλειά από τους παράγοντες και τους προπονητές γιατί είναι θέμα νοοτροπίας, ταλέντο υπάρχει όπως και διάθεση από τους ποδοσφαιριστές. 

Θ.S: Πως βλέπετε γενικά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο του Έβρου; Είναι ένας νομός που θα μπορούσε να έχει κάποια εκπροσώπηση στα εθνικά πρωταθλήματα αλλά φέτος δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Που θεωρείτε ότι βρίσκεται το πρόβλημα;

Γ.Α: Δεν είναι και στη καλύτερη φάση που θα μπορούσε να βρίσκεται. Το ποδόσφαιρο του νομού έχει πολλά προβλήματα εξαιτίας της απόστασης επειδή ο νομός είναι μεγάλος. Μεγάλο ζήτημα είναι και οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό αλλά δεν έχουν την ικανότητα να πάνε το ποδόσφαιρο μπροστά. Είμαστε ο μόνος νομός που τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει εκπροσώπηση ούτε καν στη Β’ Εθνική όπως οι διπλανοί νομοί. Αυτό λέει πολλά. Είμαι όμως πάντα αισιόδοξος με το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα στη πορεία. 

Θ.S: O Έβρος είναι γνωστός για τα ταλέντα που βγάζει. Θα μπορούσε να δοθεί βάση σε αυτά και να προωθηθούν τα παιδιά;

Γ.Α: Είναι ένας νομός που βγάζει διαμάντια, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλα αθλήματα. Είμαστε μακριά και τα παιδιά βρίσκουν διεξόδους στον αθλητισμό. Υπάρχει ταλέντο αλλά δεν υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση ώστε να αξιοποιηθεί. Αν καταφέρουμε όλοι μας να βρούμε τη λύση και με σωστή υποδομή και καθοδήγηση θα βγάλουμε κι άλλα ταλέντα. Ως ποδοσφαιριστής έχω δει αρκετά και αυτό που διαπιστώνω είναι ότι ο νομός μας έχει αρκετά μεγάλο ποσοστό καλών ποδοσφαιριστών σε σχέση με άλλους νομούς.

Θ.S: Μιλώντας για εθνικά πρωταθλήματα, πώς είδατε εσείς το τέλος του Πανθρακικού;

Γ.Α: Είναι πολύ κρίμα. Ο Πανθρακικός με το τρόπο που είχε δημιουργηθεί και με όσα κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια, ήταν το καμάρι της Θράκης. Δεν έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο και προφανώς έγιναν πολλά για να οδηγηθεί εκεί. Ευελπιστώ και το πιστεύω ότι θα βρει το κουράγιο να ξαναγεννηθεί , γιατί όλοι τον θέλουν ψηλά. Έχει φτιάξει ένα όνομα μέσα σε μια δεκαετία κι αυτό μας έκανε περήφανους μέχρι κι εδώ πάνω στην Ορεστιάδα. Μαζί με την Ξάνθη μας εκπροσωπούσε στα Εθνικά πρωταθλήματα και σήμερα δεν υπάρχει καν. Πρέπει να κάνουν κάτι οι άνθρωποι της Κομοτηνής και όσοι αγαπάνε αυτή την ομάδα για να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της.

Θ.S: Στον αντίποδα του Πανθρακικού που πλέον δεν υφίσταται στα εθνικά πρωταθλήματα, η Ξάνθη κάνει μια πολύ καλή χρονιά και έφτασε μέχρι και τη δεύτερη θέση διεκδικώντας την έξοδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πως δικαιολογείτε αυτή την ανάκαμψη;

Γ.Α: Η Ξάνθη βρίσκεται πάντα σε υψηλό επίπεδο γιατί έχει οργανωθεί σε θέματα πέρα από τα αγωνιστικά. Διαθέτει μεγάλο αθλητικό κέντρο, μια διοίκηση που είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και ανθρώπους του ποδοσφαίρου που γνωρίζουν πολλά πάνω στο αντικείμενο. Θα είναι ευχής έργον να διεκδικήσει τη θέση στη πεντάδα μέχρι το τέλος για όλους μας, μιλώντας ως περιοχή καθώς μόνο εκείνη μας έμεινε.

Θ.S: Κλείνοντας, επιστρέφουμε στην Ορεστιάδα και σε μια αδυναμία που έχετε και σχετίζεται με το βόλεϊ και την ομάδα της πόλης, τον ΑΟΟ, που τελευταία έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω του. Πως βλέπετε τη φετινή πορεία του;

Γ.Α: Όταν πήγαινα σε άλλους νομούς να αγωνιστώ ως ποδοσφαιριστής και με ρωτούσαν τη καταγωγή μου, έλεγα για την Ορεστιάδα και όλοι έλεγαν για την ομάδα του Βόλεϊ και ένιωθα υπερηφάνεια. Το ίδιο νιώθω και τώρα καθώς παρά τα προβλήματα βλέπω ότι η ομάδα προσπαθεί και το θετικό είναι ότι και ο κόσμος την αγαπάει και εξακολουθεί να είναι δίπλα της. Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε αυτό το σωματείο να γίνει ξανά μεγάλο, γιατί είναι αυτό που μας έκανε περήφανους κι έκανε γνωστή τη πόλη μας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Η φανέλα της Ορεστιάδας είναι τεράστια. Και πιστεύω ακράδαντα ότι στο τέλος η φανέλα αυτή θα τα καταφέρει και θα διατηρηθεί στην Volley League.