H «άλωση» των τριών ΕΠΣ της Θράκης από τον Ιβάν Σαββίδη με… «Δούρειο Ίππο» εκατοντάδες μπάλες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

 

Η αρχή είχε γίνει από την ΕΠΣ Ξάνθης ήδη από τα τέλη Γενάρη και την κοπή της πίτας εκεί, παρουσία του Βαγγέλη Γραμμένου αλλά και των προέδρων των ΕΠΣ Έβρου και Θράκης Χρήστου Καραβασίλη και Μάνου Γαβριηλίδη.

Τότε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης, αφού παρουσίασε τον Βαγγέλη Γραμμένο που είναι ο εκλεκτός του Ιβάν Σαββίδη για την προεδρία της ΕΠΟ, χάρισε από τέσσερις μπάλες σε κάθε ερασιτεχνικό σωματείο του νομού, οι οποίες όπως γνωστοποίησε ήταν προσφρορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η κίνηση προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα του τοπικού Τύπου, που κατηγόρησε τον Πανίδη ότι έναν χρόνο πριν τιμούσε τον Γκιρτζίκη, χρεώνοντάς του ότι προσπάθησε να «μετατρέψει την ΕΠΣ Ξάνθης σε… “μαγαζί” του Ιβάν Σαββίδη (και του ΠΑΟΚ), όταν η Ξάνθη διαθέτει και ομάδα και έναν Πανόπουλο».

Βέβαια, όλοι γνώριζαν ότι η ΕΠΣ Ξάνθης και προσωπικά ο πρόεδρος της Γιώργος Πανίδης έχουν ταχθεί με το μέρος της αποκαλούμενης «συμμαχίας» και μέχρι πρόσφατα αντιπολίτευσης στην διοίκηση Γκιρτζίκη, με το όνομά του να παίζει έντονα και για το ψηφοδέλτιο Γραμμένου και την επόμενη διοίκηση της ΕΠΟ.

Η έκπληξη ωστόσο είναι ότι δεν μοιράστηκαν μόνο σε σωματεία της ΕΠΣ Ξάνθης 200 μπάλες, προσφορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Την ίδια προσφορά έκανε ο Ιβάν Σαββίδης και στην ΕΠΣ Θράκης, που έκοψε την δική της πίας μέσα στον Φλεβάρη.

Και η προσφορά αυτή είναι αλήθεια ότι έγινε αποδεκτή στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην Κομοτηνή για την ΕΠΣ Θράκης, χωρίς να προκληθούν οι αντιδράσεις που είδαμε σε μερίδα του ξανθιώτικου Τύπου.

Αντίστοιχη δωρεά δεν έγινε για την αντίστοιχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα για την ΕΠΣ Έβρου, ωστόσο είναι κοινό μυστικό ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δωρίζει με άλλους διαύλους μπάλες στις ομάδες και αυτής της Ένωσης, χρησιμοποιώντας ως όχημα τις επίσημες ακαδημίες της στο νομό.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης όσο και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης υπηρέτησαν σε υψηλόβαθμες θέσεις στην προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ, υπό τον Γ. Γκιρτζίκη και νωρίτερα τον Γ. Σαρρή. Θεωρητικά χρεώνονται «απέναντι» στον Σαββίδη.

Ωστόσο και οι δύο κατά καιρούς έχουν ξεκαθαρίσει ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το καλό των σωματείων που εκπροσωπούν και στον βαθμό αυτόν, δεν θα μπορούσαν να πουν πόχι στην δωρεά 200 μπαλών (αναλογούν 4-5 ανά σωματείο) από όποιον και αν ερχόταν αυτή.

Πολλοί ωστόσο υποστηρίζουν ότι με όχημα τις μπάλες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γενικώς τα δώρα του Σαββίδη, σιγά σιγά οι ΕΠΣ Έβρου και Θράκης αλλάζουν στρατόπεδο και συντάσσονται με αυτό στο οποίο εξ αρχής είχε βρεθεί η ΕΠΣ Ξάνθης.

Στο πλαίσιο αυτό, αίσθηση προκάλεσε η παρουσία Γαβριηλίδη και Καραβασίλη την περασμένη εβδομάδα στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Πέλλας, που θεωρείται ότι ανήκει στην πλευρά της συμμαχίας Σαββίδη-Μελισσανίδη-Αλαφούζου (έστω και αν φέρεται να έχει υποστεί ρωγμές η συγκεκριμένη συμμαχία).

Βέβαια, Καραβασίλης και Γαβριηλίδης είχαν παραστεί και στην πίτα της ΕΠΣ Ξάνθης, τιμώντας τον Πανίδη, αλλά εκεί υπάρχει και το κοινό θρακιώτικο στοιχείο που τους ενώνει. Στην Πέλλα ο Πανίδης απουσίασε, αλλά παραβρέθηκε ο Γραμμένος και στελέχη της συμμαχίας ΑΕΚ-ΠΑΟ-ΠΑΟΚ.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τελικά αν οι ΕΠΣ Έβρου και Θράκης έχουν αλλάξει στρατόπεδο ή ετοιμάζονται να το κάνουν. Υπάρχουν πάντως ενδείξεις, υπάρχουν συζητήσεις και υπάρχουν και αυτές οι μπάλες του Ιβάν Σαββίδη, που δείχνουν να αλλάζουν τις ισορροπίες…