Το «όχι» Μουστακίδη στην Εθνική ανοίγει δρόμο για Καλμαζίδη και στο βάθος… τεχνικός με παρελθόν σε Έβρο και Ολυμπιακούς Αγώνες

 

Ο Σάκης Μουστακίδης επιβεβαίωσε ότι του έγινε η κρούση για να αναλάβει τον πάγκο της Εθνικής Ομάδας Ανδρών αλλά αποκάλυψε και ότι αρνήθηκε την πρόταση, επικαλούμενος σοβαρούς προσωπικούς λόγους που θα αναλύσει στο μέλλον.

Όπως είχε σημειώσει το ThrakiSportS, ήταν το πρώτο φαβορί αλλά μετά από αυτήν την εξέλιξη, αρχίζει ένα ιδιότυπο νέο Survivor για τον πάγκο της Εθνικής Ομάδας και την διαδοχή του Σωτήρη Δρίκου που δεδομένα αποτελεί παρελθόν.

Στο κάδρο εξακολουθούν να βρίσκονται ο Γιάννης Καλμαζίδης του ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος του Παναθηναϊκού, με τον πρώτο, που επίσης έχει ρίζες από τον Έβρο, να αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο φαβορί μετά από την άρνηση του Μουστακίδη.

Έχει εμπειρία από τις εθνικές ομάδες αφού ως το καλοκαίρι ήταν ομοσπονδιακός στις γυναίκες, ο τρόπος που έφυγε αφορά την προηγούμενη διοίκηση και όχι τη νέα, χαίρει και της εκτίμησης των παικτών που μετέχουν στην Εθνική.

Οι συζητήσεις γίνονται από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο, τον τιμ μάνατζερ των εθνικών ομάδων Μάριο Γκιούρδα αλλά και τον Κώστα Χαριτωνίδη που έχει αναλάβει ρόλο στην επιτροπή που έχει θεσπίσει η ΕΟΠΕ.

Μάλιστα, ο τελευταίος φαίνεται να τρέχει και μιά λύση έκπληξη από το εξωτερικό που αποκάλυψε η εκπομπή «Στπ φιλέ» και επίσης έχει εβρίτικο άρωμα. Ο λόγος για τον βούλγαρο προπονητή Νάιντεν Ναϊντένοφ, ο οποίος οδήγησε την Βουλγαρία στην 4η θέση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012.

Ο Ναϊντένοφ είναι ίσως ο καλύτερος υποδοχέας που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα. Φόρεσε την φανέλα του Άρη τη σεζόν 1995-96 και την επόμενη χρονιά έγινε κάτοικος… Ορεστιάδας, καθώς η θρακιώτικη ομάδα του έκανε καλύτερη οικονομικά πρόταση.

Η μοίρα, όμως, τα έφερε έτσι και τον Απρίλιο του 1997 βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πρώην σύλλογό του και παλιούς του συμπαίκτες και φίλους στον τελικό του πρωταθλήματος, με τους «κίτρινους» να κατακτούν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Ο Βούλγαρος ακραίος στη συνέχεια επέστρεψε για μία διετία στη Θεσσαλονίκη, ενώ πλέον ασχολείται ενεργά με την προπονητική, οδηγώντας, μάλιστα, όπως προαναφέρθηκε, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στην κατάκτηση της 4ης θέσης στο Λονδίνο.