Κύπελλο Ελλάδος: Το… αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Μάνταλος “έβγαλε” από τα ρούχα του τον Γκουτσίδη (+video)

 

Η ΑΕΚ νίκησε τον Πλατανιά με 3-0 και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως στην ομάδα της Κρήτης “βράζουν” για τη διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου.

Αιτία το πέναλτι που καταλόγισε ο διεθνής διαιτητής στο 12ο λεπτό σε ανατροπή του Μάνταλου από τον Μπανανά, ο οποίος δέχθηκε και την απευθείας κόκκινη κάρτα. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη φάση, καθώς στο δεξί πόδι του Μάνταλου δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή, αλλά μπορεί να τον βρίσκει ο Μπανανά με το αριστερό του πόδι στο αριστερό γόνατο. Αυτή όμως είναι μία υπόθεση, η οποία δεν φαίνεται καθαρά στο ριπλέι. Πάντως η αποβολή του Μπανανά με απευθείας κόκκινη κρίνεται λανθασμένη, καθώς ο κανονισμός αναφέρει ότι όταν ο αμυντικός απλώς ανατρέπει επιτιθέμενο που είναι σε προφανή θέση για γκολ δεν αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη αλλά τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αντίδραση στο τέλος του παιχνιδιού του κομοτηναίου βοηθού προπονητή του Γιώργου Παράσχου, Παναγιώτη Γκουτσίδη, ο οποίος είπε πως “η απογοήτευση ήταν από το πέναλτι. Όλοι είδαμε ότι δεν υπήρχε. Το χειρότερο είναι ότι χάνεις έναν βασικό παίκτη αδικαιολόγητα. Απορώ πώς έκανε αυτό το λάθος ο κ. Σιδηρόπουλος ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους διαιτητές. Χάλασαν το παιχνίδι για εμάς. Μετά ήρθε απογοήτευση και εις βάρος μας γκολ. Μετά το δεύτερο ήρθε το τελείωμα του αγώνα για τον Πλατανιά”.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την αμφισβητούμενη φάση και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα: