Καλύτερο γκολ της αγωνιστικής για τον… δήμιο του Παναθηναϊκού! Νέο τέρμα του Βασιλακάκη που βραβεύεται ενάντια στον Παναθηναϊκο

 

Βλέπει πράσινα και τρελαίνεται ο Ημαθιώτης άσος της Ξάνθης Θοδωρής Βασιλακάκης, ο οποίος σημείωσε άλλη μία γκολάρα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης χτίζει μία τρομερή παράδοση εναντίον του Παναθηναϊκού, καθώς όχι μόνο έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ της καριέρας του απέναντι στο Τριφύλλι, αλλά όποτε σκοράρει δεν χάνει και η Ξάνθη! Και για δεύτερη φορά τη φετινή περίοδο κερδίζει το βραβείο για το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής, καθώς το τέρμα που πέτυχε εναντίον του Παναθηναϊκού ψηφίστηκε από το 40,61% του κοινού.

Ο Ημαθιώτης χαφ σημείωσε άλλη μία γκολάρα και έδωσε τη νίκη με 1-0, έφτασε τα τέσσερα κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ θυμίζουμε ότι είχε βρει δίχτυα και στο ματς του πρώτου γύρου. Επίσης, έχει βρει δίχτυα στις 18/12/2014 Ξάνθη – Παναθηναϊκός 4-2 (Γούτας 3′, Βασιλακάκης 16′, Σολτάνι 52′, Καπετάνος 63′ – Καρέλης 19′, 65′), αλλά και στις 29/01/2015 Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1 (Βασιλακάκης 88′)!

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης συνολικά έχει για το πρωτάθλημα 178 συμμετοχές και 12 τέρματα κάνοντας την καλύτερη σαιζόν του έχοντας ήδη 4 γκολ όσα είχε πετ’υχει την σαιζόν 2011-12. Την τελευταία 5ετία ωστόσο ως παίκτης της Ξάνθης είχε μόλις 7 γκολ, μόνο που από αυτά τα 4 τα έχει σημειώσει κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Το σαββατόβραδο, στα αποδυτήρια του γηπέδου της Ξάνθης στα “Πηγάδια”, οι συμπαίκτες του αποθέωσαν τον “killer” του Παναθηναϊκού με ένα σύνθημα … κλεμμένο από την εξέδρα των οπαδών τους :”Πελάτες του Τέο… Πελάτες του Τέο…”! Κάποιοι πάντως παλαιότεροι στην ομάδα θυμήθηκαν για χάρη του και το προσάρμοσαν πάνω του ένα σύνθημα που ακουγόταν στα ελληνικά γήπεδα των 80΄s : ” Ποιος, ποιος ο Τέο, ο Θεός…”.

Σύμφωνα με το contra,  ο Βασιλακάκης όταν βρίσκει αντίπαλό του τον Παναθηναϊκό νιώθει σαν…Θεός. Με την αυτοεκτίμησή του να κτυπάει…κόκκινο στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις! Δεν είναι τυχαίο το μήνυμα που έλαβε στο κινητό του, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα του Σαββάτου, από φιλικό του πρόσωπο (γνωστό στην ποδοσφαιρική πιάτσα) : “Μην ξεχνάς πως παίζεις με την…φιλική σου ομάδα”! Και δεν το… ξέχασε αφού την (ξανα)εκτέλεσε!

Αυτή η φορά πάντως ήταν λίγο διαφορετική για τον Βασιλακάκη αφού με το απίστευτο γκολ που σημείωσε κατά του Παναθηναϊκού “πλήγωσε” και τον πρώην προπονητή του, που στο παρελθόν τον είχε βοηθήσει λέγοντας τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του. Βλέπετε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, περί αυτού ο λόγος, τον πίστευε (και τον ξεχώριζε μαζί με τον Μάνταλο) και τον πιστεύει ακόμη. Έτσι όμως, είναι το ποδόσφαιρο…

Ο Θοδωρής Βασιλακάκης (που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι) είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει απασχολήσει σε διάφορες μεταγραφικές περιόδους όλη την ελληνική Big 4. Κάτι πάντα όμως, θα συνέβαινε και έμενε στην Ξάνθη, μην κάνοντας το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του…

Κάπως έτσι άλλωστε ξεκίνησε και η καρμική σχέση του με τον Παναθηναϊκό. Ο Βασιλακάκης άρεσε πολύ στον Νίκο Νταμπίζα (επί Γιάννη Αναστασίου) και ο πρώην τεχνικός διευθυντής των “πράσινων” προσπάθησε να τον ντύσει στα “πράσινα”. Την μία ήταν τα λεφτά που ζήτησε ο Πανόπουλος πολλά για τον μνημονιακό Παναθηναϊκό ενώ την άλλη είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις με την Ξάνθη. Σύμφωνα δε με την πιάτσα των agents και ο Κώστας Ελευθεράκης- επί Αλαφούζου- είχε κάνει κινήσεις (και ραντεβού) για τον Βασιλακάκη χωρίς…χαπι έντ. Για να εξελιχθεί μετά σε “δήμιο” του Παναθηναϊκού ο 28χρονος μέσος…

Mάλιστα μιλώντας στην Nova είχε τον παρακάτω διάλογο:

Πάλι γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τι συμβαίνει; “Δεν ξέρω τι να πω για αυτό. Νομίζω ότι είναι λίγο άστρο, τύχη, θέλει να τολμήσεις κιόλας. Πιστεύω ότι τυχαίνει να είναι ο Παναθηναϊκός”.

Ίσως η μοναδική λύση θα ήταν το καλοκαίρι ο Μαρίνος Ουζουνίδης να σε πάρει στον Παναθηναϊκό για να ξέρει τουλάχιστον ότι δεν θα βάλεις γκολ στον Παναθηναϊκό; “Ναι είναι μια λύση”.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το καλύτερο τέρμα και για τον πολυτιμότερο παίκτη της 22ης αγωνιστικής:

Best Goal

1. Θοδωρής Βασιλακάκης (Ξάνθη) 40,61%
2. Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα) 23,35%
3. Γιώργος Μασούρας (Πανιώνιος) 20,02%

MVP

1. Βαγγέλης Οικονόμου (Πανιώνιος) 28,16%
2. Μιχάλης Μπαστάκος (Ηρακλής) 14,94%
3. Θοδωρής Βασιλακάκης (Ξάνθη) 14,90%