Εκβιασμό εναντίον του καταγγέλλει ο Λάσκαρης και εξαγγέλλει επένδυση μαμούθ στη Θεσσαλονίκη!

 

Συντηρητική κατάσχεση ύψους 60 εκ. ευρώ έγινε στην περιουσία του Νίκου Λάσκαρη, μαζί και των μετοχών του στην ΚΑΕ Άρης.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο ξανθιώτης μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης βρίσκεται σε μία δικαστικής διαμάχης με ένα Λετονό επιχειρηματία και υπάρχει συντηρητική κατάσχεση 60 εκ. ευρώ της περιουσίας του και κατ΄ επέκταση των μετοχών του στην ΚΑΕ.

Ο Λετονός υπήρξε πρώην συνεργάτης του ζεύγους Λάσκαρη και δικαιώθηκε στον ισχυρισμό ότι χρήματα από διαδικτυακή διακίνηση χρυσού μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών της ΚΑΕ και σύμφωνα με την απόφαση δεσμεύονται το ακίνητο που έχει στην κατοχή του το ζεύγος στη Μύκονο, οι μετοχές της ΚΑΕ Άρης και η υπό εκκαθάριση εταιρία «ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΛΑΣ ΕΠΕ».

Tα παραπάνω αφορούν ασφαλιστικά μέτρα και μέχρι να εκδικαστεί η κύρια αγωγή ο Νίκος Λάσκαρης δεν μπορεί να προβεί σε μεταφορά των περιουσιακών του στοιχείων.

Aπό την πλευρά του ο ξανθιώτης μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πως όλα έχουν να κάνουν με εκβιασμό, ενώ αποκάλυψε πως έχει πλάνο για τη δημιουργία ενός πολυμορφικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη αξίας ενός δις ευρώ.

Αρχικά ρωτήθηκε αν οι μετοχές της ΚΑΕ Άρης, λόγω της συγκεκριμένης απόφασης του δικαστηρίου που μιλάει για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του ιδίου και της Τζόρτζιας Ευσεβίου, είναι κατασχεμένες και απάντησε: «Καταρχάς δεν είναι κατασχεμένες οι μετοχές. Γνωρίζετε εσείς κάποιον επιχειρηματία που να μην έχει επιχειρηματικές διενέξεις; Κατηγορούμαι για κάτι εδώ στο οποίο δεν είμαι καν συμβαλλόμενο μέρος. Είναι ένας εκβιασμός με σκοπό τον διασυρμό της δημόσιας εικόνας μου και στόχο να πάρουν χρήματα που δεν τους ανήκουν. Τι σημαίνει ασφαλιστικά μέτρα; Μια μη τελεσίδικη εκτελεστή απόφαση. Μιλάμε ουσιαστικά για απλή απαγόρευση μεταβίβασης περιουσίας και κατ’ επέκταση των μετοχών του Άρη. Τώρα είναι σχετικό να μιλάμε για περιουσία γιατί η ΚΑΕ Άρης δεν έχει λογιστική αξία λόγω των χρεών αλλά έχει μεγάλη αξία για μένα όπως φυσικά και για τους φιλάθλους του Άρη».

Σε ερώτηση για το ποια είναι η διαφορά με τον Λετονό (Μίχαλς Σούμποτινς), καθώς από τη μήνυση που κατέθεσε ισχυρίζεται ότι σε διαδικασία διαδικτυακής πώλησης χρυσού τα χρήματα μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς τους (Λάσκαρη – Ευσεβίου) είπε: «Δεν είναι έτσι. Επειδή έχει ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία και δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, θα σας πω απλώς ότι προσωπικά δεν έχω καμία σχέση. Φαντάζομαι έχετε ψάξει το background το δικό μου και της συζύγου μου και προφανώς και το δικό τους. Μέσω της συζύγου μου οι συγκεκριμένοι κύριοι έβγαλαν πολλά χρήματα, φαίνεται όμως ότι δεν τους έφταναν και τώρα κάνουν άλλα πράγματα γιατί δεν έχουν μερίδιο στις νέες επιχειρήσεις μας. Φαίνεται ότι κάποιοι σύμβουλοι τους πλησίασαν και τους έπεισαν να κάνουν αυτόν τον εκβιασμό για να πάρουν περισσότερα χρήματα. Αυτή η ιστορία άρχισε πριν από έναν χρόνο, προσωπικά το έμαθα πριν από 9-10 μήνες και σας επαναλαμβάνω ότι δεν έχω σχέση με αυτό το project. Δεν κάνω καν αυτή τη δουλειά».

Ρωτήθηκε και για την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων στην οποία αναφέρεται ότι οφείλει το ζεύγος Λάσκαρη το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Τράπεζα της Ελβετίας και απάντησε: «Κι αυτό δεν ισχύει. Το υποστηρίζει ο αντίδικος στην ένορκη εξέτασή του και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε έλεγχος ούτως ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν ισχύει. Δεν χρωστάμε στην Ελβετία, μπορεί εύκολα να το δει κάποιος. Αρχικά ζήτησαν 100 εκατομμύρια ευρώ στα ασφαλιστικά μέτρα, ακόμη και η απαίτηση των 60 εκατομμυρίων ευρώ είναι παράλογη. Έχουν μια άλφα απαίτηση που για μένα δεν υπάρχει και σε περίπτωση που τολμήσουν να κάνουν αγωγή στην Ελλάδα θα το αποδείξουμε κι εδώ. Για την εταιρία που λένε, δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Είναι αγγλική εταιρία που δημιουργήθηκε βάσει του αγγλικού δικαίου, με διαιτησία στην Αγγλία. Οι συγκεκριμένοι κύριοι ήταν πελάτες της συζύγου μου ως δικηγόρος. Έχουμε πολλαπλάσια περιουσία στο εξωτερικό. Το σημαντικό για μας στην Ελλάδα είναι ο Άρης».

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί οι συγκεκριμένοι δεν κινούνται νομικά στο εξωτερικό εξήγησε: «Λόγω της δημόσιας εικόνας μας και λόγω Άρη. Κάνουν εκβιασμό και θέλουν να βλάψουν τη δημόσια εικόνα μας. Μας είχαν προειδοποιήσει για τις προθέσεις τους. Στην αρχή ζήτησαν 30-40 εκατομμύρια και είχαν προειδοποιήσει ότι αν δεν τα δίναμε θα προχωρούσαν σε αυτές τις κινήσεις. Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Αν τολμάνε ας κάνουν αγωγή στην Ελλάδα».

Ρωτήθηκε αν θεωρεί η απόφαση εμπεριέχει προκατάληψη ή αν το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε στο επίπεδο που θα έπρεπε και υπογράμμισε: «Δεν ρώτησαν καν ποιανού είναι τα χρήματα που στάλθηκαν. Δεν μου επιτρέπεται να μπω σε λεπτομέρειες. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη αλλά μιλάμε για ωμό εκβιασμό. Χρησιμοποιούν έναν νόμο που δίνει το δικαίωμα να κινηθείς νομικά εναντίον κάποιου αν ο σύζυγός του είναι Έλληνας υπήκοος. Προσπαθούν να πλήξουν την δημόσια εικόνα μας».

Σε ερώτηση για το αν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στον Άρη εξήγησε: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πώς δουλεύει η δικαιοσύνη. Σας είπα ότι έχουμε πολλαπλάσια χρήματα σε σχέση με την απαίτηση των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Ξέρω ότι είναι περίεργο να ακούγεται μέσα στην κρίση, αλλά είναι η αλήθεια. Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο εξωτερικό. Εκεί έβγαλα χρήματα και συνεχίζω να βγάζω. Στην Ελλάδα μόνο φέρνω χρήματα. Είναι κρίμα που η δικαιοσύνη δεν έψαξε περισσότερο τα πράγματα γιατί μιλάμε για εκβιασμό. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι κακόβουλο από την πλευρά της δικαιοσύνης. Μας είχαν εκβιάσει και στο εξωτερικό και έχουμε κάνει μήνυση για εκβιασμό. Δεν θέλαμε να πάρει έκταση στην Ελλάδα. Το θέμα θα κριθεί όμως στο εξωτερικό. Αυτοί ποντάρουν στο ότι είμαι στον Άρη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here