Άδικος αποκλεισμός από την Εθνική ομάδα και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου για τον Κώστα Δουβαλίδη

Τρεις αθλητές που για ένα εκατοστό (όλοι τους) δεν έπιασαν το όριο του ΣΕΓΑΣ ανάμεσά τους καιμο Κώστας Δουβαλίδης βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού, τη στιγμή που αρκετοί αθλητές με χειρότερες επιδόσεις (από άλλες χώρες) θα συμμετάσχουν κανονικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sportsfeed, o Κώστας Δουβαλίδης έκανε 7.75 στα 60μ. εμπόδια με το όριο να είναι 7.74. Ναι μεν είχε τη 18η επίδοση (φετινή) από τους 25, όμως είναι ο Δουβαλίδης και θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός για όλα όσα έχει προσφέρει στην Εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, αγωνιζόμενος ακόμα και τραυματίας ή άρρωστος. Μπορεί να μην ήταν έτοιμος, αλλά την απόφαση να αγωνιστεί ή όχι έπρεπε να την πάρει ο ίδιος, από τη στιγμή που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τον είχε κάνει αποδεκτό στις λίστες πρόκρισης. Μιλάμε για έναν αθλητή που δεν του έχει χαριστεί καμία συμμετοχή και ήταν παρών μόνιμα σε Ολυμπιακούς, παγκόσμια και ευρωπαϊκά. Αντίστοιχες περιπτώσεις και αυτέςτων Λίλης Αλεξούλη έκανε 6.49μ. στο μήκος με το όριο να είναι 6.50μ. Η επίδοση της είναι η 13η από τις 19 που δηλώθηκαν και θα μπορούσε να συμμετάσχει στον τελικό και της Γρηγορίας Κεραμιδά, έκανε 7.31 με το όριο να είναι 7.30μ., επίδοση της είναι η 18η από τις 42 που έχουν δηλωθεί στα entry lists.

Ξαφνικά όμως η Εθνική μίκρυνε πολύ. Υπήρχε εξαρχής η σημαντική απώλεια του Κώστα Μπανιώτη που θα διεκδικούσε μετάλλιο στο ύψος. Έτσι, η ελληνική αποστολή είναι πλέον εξ’ ολοκλήρου στο ευρωπαϊκό με έξοδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (μέχρι επτά αθλητές καλύπτει).