Football League: Ναυάγησε του Ελευθερόπουλου προπονητής στον Άρη ο Νίκος Κωστένογλου

 

Ο Νίκος Κωστένογλου θα είναι ο διάδοχος του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του Αρη, με τον Ελληνα τεχνικό σε συνάντηση που είχε με τον Θόδωρο Καρυπίδη, να δίνουν τα χέρια, με τη συμφωνία τους να έχει ισχύ για 1,5 χρόνο.

O Καβαλιώτης που πέρασε από την Ξάνθη σαν ποδοσφαιριστής (1989-1994 131 συμμετοχές) και ως προπονητής (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2012) ήταν το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των “κιτρίνων”, έπειτα και από την εμπλοκή που υπήρξε στο θέμα Ελευθερόπουλου με την πρωην οάδα του τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Κωστένογλου ταξίδεψε το πρωί της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης Θόδωρο Καρυπίδη για να αναλάβει τη τεχνική ηγεσία του Άρη. Μία συνάντηση που θα ήταν η τελική και ήταν καθώς οι δύο άνδρες συμφώνησαν για συνεργασία 1,5 χρόνου, δηλαδή μεχρι το καλοκαίρι του 2018.

Πλέον ο Κωστένογλου ως διάδοχος του Νίκου Αναστόπουλου καλείται να βγάλει σε πέρας το βασικό στόχο της χρονιάς την άνοδο από την Football League στη Super League με την κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων εκεί όπου βρίσκονται μπροστά από τον 3ο Άρη οι Απόλλων Σμύρνης και Λαμία με έναν αέρα 8 βαθμών, μία διαφορά που θα πρέπει να καλυφθεί στις επόμενες 16 αγωνιστικές αλλα τους θεσσαλονικείς να τους υπδέχονται στο Χαριλάου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Κωστένογλου αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Τρίτη από την ΠΑΕ Άρης και είναι πιθανό να δώσει και το παρών στην προπόνηση της ομάδας την οποία θα κάνει για τελευταία φορά ο Πασχάλης Μελισσάς και ο Αντρέας Σκέντζος και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής στο Αιγίνιο με τον Αιγινιακό.

Ο Κωστένογλου ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα τη σεζόν 2007-08, ως βοηθός του Λορένζο Σέρα Φερέρ, αναλαμβάνοντας χρέη πρώτου προπονητή τον Φεβρουάριο του 2008. Εκείνη τη χρονιά η Ενωση έχασε μόλις για δύο βαθμούς το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.

Την επόμενη σεζόν κάθισε στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης, τον οποίο οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία του, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Ακολούθησε η Λάρισα τον Γενάρη του 2011 χωρίς να πετυχαίνει τον στόχο της παραμονής, γινα επιστρέψει τον Οκτώριο του ίδιου έτος στην ΑΕΚ αντί του Μανόλου Χιμένεθ.

Ακολούθησαν σύντομα διαστήματα στην Ξάνθη το 2012 (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος) και την Ανόρθωση το 2014 (Φεβρουάριος-Μάιος), ενώ τον Ιούλιο του ίδιου έτους ανελαβε στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Football League, αποχωρώντας τον Δεκέμβριο.