Αγωγή αποζημίωσης από τη «Βεργίνα» κατά της Heineken

 

Αγωγή αποζημίωσης κατά της εταιρίας Heineken και της θυγατρικής της στην Ελλάδα Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ενώπιον του εμπορικού τμήματος (commercial division) του δικαστηρίου του Άμστερνταμ κατέθεσε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης αναζητώντας ζημιές που υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας foodingredientsfirst.com που υπογράφει ο κ. Gaynor Selby.

Κάνοντας αναφορά στο πόρισμα της ελληνικής επιτροπής ανταγωνισμού που έκανε λόγο για καταχρηστική άσκηση δεσπόζουσας θέσης στην ελληνική αγορά εκ μέρους της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που έρχεται σε αντίθεση με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού, το ρεπορτάζ φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Πολιτόπουλου, ιδρυτή και γενικό διευθυντή της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως «για δεκαετίες η Heineken λειτουργούσε σαν μεγάλος νταής ο οποίος δεν σταματούσε σε τίποτα που έμπαινε στο δρόμο της. Παρανόμως διαστρέβλωνε την ελληνική αγορά μπύρας ενώ προστάτευε τη δεσπόζουσα θέση που κατείχε, εκφοβίζοντας και εξαναγκάζοντας διανομείς, λιανοπώλες και χονδρέμπορους, εκμεταλλευομένη πλήρως τους καταναλωτές».

«Η Heineken θα μπορούσε να σταματήσει αυτή την παράνομη δραστηριότητα που “έπνιγε” τον δίκαιο ανταγωνισμό στην Ελλάδα αλλά διάλεξε να κάνει τα στραβά μάτια ενώ ευχαρίστως απολάμβανε τα κέρδη δεκαετιών από κατάφωρες παραβιάσεις» σημειώνει στη συνέχεια ο κ. Πολιτόπουλος και κλείνοντας προσθέτει «χρειαζόμαστε η Ελλάδα να ωφεληθεί από ένα δίκαιο και ανταγωνιστικό περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις, την είσοδο σε νέες αγορές, τον υγιή συναγωνισμό και την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα στο δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη.

Στο ρεπορτάζ, τέλος, του foodingredientsfirst.com σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος προσπάθησε να έρθει σε επαφή με εκπρόσωπο της Heineken χωρίς αυτό να καταστεί δυνατό.

Πηγή: paratiritis-news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here