Θρακιώτικη υπόθεση η πρώτη τετράδα των υποδοχεών της Volley League

 

Καταγόμενοι από την Θράκη, είναι οι κορυφαίοι υποδοχείς του πρωταθλήματος της Volley League μετά τις πρώτες 17 αγωνιστικές, όπως προκύπτει από τις επίσημες στατιστικές επιδόσεις.

Κορυφαίος όλων είναι ο πρώην αρχηγός της Ορεστιάδας Δημήτρης Ριζόπουλος, που φέτος αγωνίζεται στον Ηρακλή. Έχει συνολικά 300 στο πρωτάθλημα το ποσοστό στις άριστες να φτάνει το 47,33%.

Ο Άκης Δαρίδης αναδεικνύεται στο κορυφαίο λίμπερο της κατηγορίας μέχρι στιγμής. Ο Αλεξανδρουπολίτης πρώην άσος του Εθνικού και νυν του Παναθηναϊκού έχει ποσοστό άριστων υποδοχών 45,45% και αν συνεχίσει με αυτές τις εμφανίσεις δεν θα αργήσει και η κλήση του στην Εθνική Ανδρών.

Το βασικό λίμπερο της Εθνικής Ανδρών μέχρι σήμερα είναι ο Δημήτρης Γκαράς. Ο Ορεστιαδίτης παίκτης του ΠΑΟΚ έχει ποσοστό άριστων υποδοχών στο 42,44% αλλά έχει και το δικαιολογητικό ότι είχε απουσιάσει σε τρεις αγώνες από το φετινό πρωτάθλημα. Βέβαια, το ποσοστό βγαίνει αναλογικά.

Στην τέταρτη θέση του σχετικού πίνακα με 41,18% είναι ο Τζέισον Μορέλος του ΑΟ Ορεστιάδος. Ο μόνος άλλος παίκτης που έχει ποσοστό πάνω από 40% και συμπληρώνει την πεντάδα είναι ο Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς του ΠΑΟΚ με 40,89%.