Ο ελληνογερμανός της Ξάνθης που θέλει ο Ουζουνίδης και είναι φαν της Μπάγερν, του Τζόρνταν και των Σέλτικς!

 

Ο Παναγιώτης Τριάδης αποκτήθηκε από την Ξάνθη το καλοκαίρι του 2012 δύο μόλις μέρες μετά την παραχώρηση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου στον Ολυμπιακό, έπειτα από εισήγηση του Κώστα Κωνσταντινίδη.

Ο Τριάδης είναι γιος μεγαλοστελέχους κορυφαίας γερμανικής εταιρίας,  δηλώνει φαν της Μπάγερν Μονάχου και των Μπόστον Σέλτικς, θεωρεί τον Μάικλ Τζόρνταν ως τον κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών και ονειρεύεται καριέρα σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός εγκατέλειψε την Βισμπάντεν με σκοπό να κάνει καριέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα θέτοντας ως στόχο του την κλήση του στην Εθνική ομάδας. Ωστόσο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και κατάφερε μόλις φέτος και αφού άφησε πίσω του την κακοδαιμονία του να δείξει το σπουδαίο ταλέντο του.

Ουσιαστικά ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από τον Λουτσέσκου στο εκτός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό στις 27 Νοεμβρίου, όπου μάλιστα βρήκε δίχτυα και έκτοτε μονιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα της Ξάνθης αποτελώντας πολύτιμη μονάδα στην πορεία για τα πλέι-οφ.

Οι αριθμοί στην περίπτωση του Τριάδη αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Σε 12 ματς όπου έχει ξεκινήσει βασικός στο φετινό πρωτάθλημα έχει προλάβει να μοιράσει πέντε ασίστ επίδοση που τον φέρνει δεύτερο στη σχετική λίστα πίσω μόνο από τον Σεμπά του Ολυμπιακού και στην ίδια θέση με τους Πατίτο και Μπίσεσβαρ. Παράλληλα έχει σκοράρει και δύο γκολ στα ματς με Παναιτωλικό και Ηρακλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πέντε από τα εφτά ματς, όπου ο Λουτσέσκου δεν τον ξεκίνησε στην ενδεκάδα, η  ομάδα δεν νίκησε, κάτι που μεταφράζεται σε 24 κερδισμένους βαθμούς σε 11 ματς όπου έπαιξε βασικός (δεν υπολογίζεται το ματς της πρεμιέρας με την ΑΕΚ), ενώ αντιστοίχως στα 8 ματς που δεν ήταν στην ενδεκάδα η Ξάνθη συγκέντρωσε μόλις 9 βαθμούς.

Η Ξάνθη του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί ποδοσφαιρικά και δεν αποκλείεται αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να κάνει το καλοκαίρι το μεγάλο άλμα. Άλλωστε πριν από μερικές εβδομάδες ο Παναθηναϊκός και ο Ουζουνίδης ασχολήθηκε με την περίπτωση του, δίχως όμως να προχωρήσει η διαδικασία… ωστόσο σαν αντίπαλός του το Σάββατο ο Τριάδης μπορεί να αποδείξει αν έκανε καλά ή όχι που δεν κατηφόρησε στην Λεωφόρο.