Σχολικούς αγώνες σκάκι διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Κομοτηνής με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης

Σχολικούς αγώνες σκάκι διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής.

Πρόκειται για τους Προκριματικούς Αγώνες Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Σχολικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος 2017, οι οποίοι θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Μαρτίου από τις 10:30 – 14:00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Οι αγώνες είναι ατομικοί, ενώ οι μαθητές θα αγωνιστούν ανά τάξη. Σε περίπτωση που σε κάποια τάξη υπάρξει μικρός αριθμός συμμετεχόντων, αυτοί θα αγωνιστούν μαζί με μαθητές της αμέσως μεγαλύτερης ή μικρότερης τάξης χωρίς να επηρεάζεται η τελική κατάταξη των αθλητών της τάξης που συμμετέχει.

Το σύστημα των αγώνων θα είναι το ελβετικό και θα υπάρξουν πέντε γύροι, ενώ ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη θα είναι τα 15 λεπτά. Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε τάξης θα πάρουν μετάλλιο, όπως και το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης. Οι τέσσερις πρώτοι νικητές κάθε τάξης καθώς και το πρώτο κορίτσι, θα προκριθούν στους ημιτελικούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που θα διεξαχθούν στα 12 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, στις Σέρρες.

Οι Διευθυντές των Σχολείων ή οι Υπεύθυνοι που θα οριστούν θα συγκεντρώσουν τα ονόματα των ενδιαφερομένων μαθητών ανά τάξη και η κοινοποίησή τους θα γίνει στο e-mail: nfotinias@gmail.com έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Η οριστική επιβεβαίωση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων την Κυριακή 5 Μαρτίου έως τις 10:25 με βάση τους πίνακες ανά τάξη που θα έχουν αναρτηθεί στον χώρο των αγώνων. Οι μετακινήσεις και η κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων των μαθητών θα γίνουν με ευθύνη των γονέων τους, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορεί να λάβει κανείς στα τηλέφωνα  6972915999 (Γιώργος Νικολαΐδης), 6993088067 (Δημήτρης Μακίδης) και 6974848062 (Νίκος Φωτεινιάς).