ΕΠΣ Ξάνθης: Πρόκριση της Θαλασσιάς στο τελικό με ολική ανατροπή σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι επί του Εχίνου

 

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στην παράταση, η Αναγέννηση Θαλασσιάς πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό επί του Εχίνου Σπορ με συνολικό σκορ 4-1 ενώ η κανονική του διάρκεια έληξε με το σκορ στο 2-1 υπέρ της Θαλασσιάς.

Στα της αναμέτρησης, οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να διαφυλάξουν πρώτα τα νώτα τους ώστε να μην δεχθούν ένα γρήγορο γκολ. Έτσι το ματς κυλούσε με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου με τα δυνατά μαρκαρίσματα να έχουν τον πρώτο λόγο. Η ομάδα της Θαλασσιάς είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού έχοντας και την κατοχή της μπάλας. Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού ο Εχίνος κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 43′ λεπτό με τον Μπαιρακταρίδη μετά από φάουλ του Γεωργιάδη και με κοντινό πλασέ κατάφερε να νικήσει τον Αρναούτ και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Η απάντηση της Θαλασσιάς ήταν άμεση καθώς ένα λεπτό αργότερα και συγκεκριμένα στο 44′ λεπτό κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Χριστοφορίδη να εκμεταλλεύεται σύγχυση στην περιοχή του Εχίνου και με κοντινό πλασέ να πραγματοποιεί το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Θαλασσιάς μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να πετύχει ένα δεύτερο γκολ που θα έστελνε αρχικά το παιχνίδι στην παράταση. Κάτι τέτοιο το κατάφερε με τον Σαρηγιαννίδη στο 47′ λεπτό που με ωραίο πλασέ εντός περιοχής νίκησε τον Αρναούτ κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του και ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς την μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες εκτός από την φάση του 60′ λεπτού με τον Χότσκα από την πλευρά του Εχίνου να επιχειρεί το σουτ εντός περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Περπερή. Έτσι το σκορ της αναμέτρησης δεν άλλαξε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην διαδικασία της παράτασης.

Στην διαδικασία της παράτασης και πάλι η ομάδα της Θαλασσιάς ήταν αυτή που μπήκε και πάλι πιο επιθετικά αναζητώντας το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Στο 99′ λεπτό της αναμέτρησης ο Χριστοφορίδης της Θαλασσιάς έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν η κεφαλιά του μετά το φάουλ του Τουργαίδη Σ. πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αρναούτ.

Η Θαλασσιά κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο τρίτο τέρμα με τον Τουργαίδη Σ. στο 115′ λεπτό μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του μεσοεπιθετικού της Αναγέννησης από πλάγια και αριστερά. Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε 3 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 118′ με τον Γιαννακούδη να μπαίνει ανενόχλητος στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ να γράφει το τελικό 4-1 υπέρ της Θαλασσιάς δίνοντας στην ομάδα του το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Οι δύο ομάδες τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα λίγο πριν την λήξη της παράτασης ο Μπάτζιος και ο Γεωργιάδης για την Θαλασσιά και Εχίνο αντίστοιχα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Περπερής, Βασιλειάδης (85′ Ματζαρίδης), Κοτζάκελης (70′ Παπαδημητρίου), Μυλωνάς, Μπάτζιος, Τουργαίδης Ν. (108′ Βουλγαρίδης, Τουργαίδης Σ., Κωτίδης, Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης, Γιαννακούδης

ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ: Αρναούτ, Μπαιρακταρίδης, Μπόαση Σαμπρή, Τζομιάδης, Καδρής, Παρσαντανιάν (88′ λ.τρ. Σμινσίκοφ, 117′ λ.τρ. Κωνσταντινίδης), Χότσκα, Κισσά, Μιχαηλίδης, Γεωργιάδης, Καβάζ Μεμέτ Αλή