ΕΠΣ Ξάνθης: Πήρε αυτό που ήθελε και κλείδωσε την πρόκριση ο Άρης Αβάτου που αναδείχθηκε ισόπαλος με την Ασπίδα Ξάνθης

 

Ο Άρης Αβάτου κάνει μια εκπληκτική σεζόν φέτος, αφού εκτός από το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας στο οποίο παραμένει πρώτος, συνεχίζει να εντυπωσιάζει και στον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, που κατάφερε το μεσημέρι της Τετάρτης να αποκλείσει την Ασπίδα Ξάνθης και να πανηγυρίσει και την πρόκριση στον τελικό, όπου και θα αντιμετωπίσει την Αναγέννηση Θαλασσιάς που έβγαλε εκτός συνέχειας τον Εχίνο Σπορ.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, σκοράροντας μάλιστα από το 17ο λεπτό και παίρνοντας το προβάδισμα του σκορ, όταν ο διαιτητής του αγώνα υπέδειξε ένα πέναλτι σε ανατροπή του Χαριτίδη, το οποίο και εκτέλεσε εύστοχα ο Ευθυμιάδης για το 1-0. Λίγο αργότερα η Ασπίδα έδειξε να ξεπερνά γρήγορα το σοκ του γκολ, και προσπάθησε να αντιδράσει, όταν και έκανε μια φάση διαρκείας στα καρέ του Αμουτζάκη, αλλά τελικά ούτε ο Χαραλαμπίδης, ούτε και ο Στεπανιάν κατάφεραν να νικήσουν τον αντίπαλο κίπερ. Στο 37′ ο διαιτητής του αγώνα υπέδειξε νέο πέναλτι, αυτή τη φορά υπέρ της Ασπίδας, με τον Στεπανιάν να αναλαμβάνει την εκτέλεση του, αλλά να βλέπει και πάλι τον Αμουτζάκη να του φωνάζει «όχι», ενώ και στην επαναφορά δεν κατάφερε πάλι να τον νικήσει και κάπως έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα του Άρη Αβάτου.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε πιο διαβασμένος, αλλά το ίδιο έκανε και η Ασπίδα Ξάνθης, που πίεσε ψηλότερα εξ’αρχής. Μάλιστα υπήρξαν στιγμές που οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τον Άρη στην περιοχή του, αλλά με το χρόνο να κυλάει οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αφού στο 65ο λεπτό ο Ευθυμιάδης βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε ένα σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Από εκεί και έπειτα η πίεση της Ασπίδας απέδωσε, όταν λίγο μετά ο Χαραλαμπίδης έκανε ένα σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ. Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Σαββόγλου να επιχειρήσει ένα σουτ με τον Αμουτζάκη να μπλοκάρει, αλλά τελικά το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν απλά να ισοφαρίσουν σε 1-1, στο 80ο λεπτό όταν ο Χαραλαμπίδης έκανε ένα καλό πλασέ και νίκησε τον Αμουτζάκη, αλλά τελικά αυτό που έμεινε στους φιλοξενούμενους είναι ο αποκλεισμός, παρά το αρκετά καλό παιχνίδι που έπαιξαν.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Βασιλειάδης Γ., Δασκαλάκης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Σουκρή ογλού, Πασχαλάκης (64′ Θωμαΐδης), Δόντσος (68′ Δεσύλλας), Κοτόπουλος, Χαριτίδης (85′ Ξανθόπουλος), Ευθυμιάδης.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Κισά Ομέρ, Σαββόγλου, Τζαρτάκης (70′ Κρουστάλλης), Σαρηγιαννίδης, Νικολούδης, Κοντομιχάλης, Κυριαζίδης (50′ Μουξιός), Δραγανίδης (65′ Χατζηπαρασκευάς), Χαραλαμπίδης, Στεπανιάν, Κάτσης