Γ’ Εθνική: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Μία ισοπαλία και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των δύο Θρακιώτικων ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. 

Ο Ορφέας πήρε 1 βαθμό μετά την εντός έδρας λευκή ισοπαλία εναντίον του Απόλλωνα Παραλιμνίου. Αντίθετα η Δόξα Προσκυνητών γνώρισε την εντός έδρας ήττα με το πλασματικό 0-4 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Αυτήν την Κυριακή τα πήγαμε καλά αφού σκόραραν οι Ιγκόρ 2 τέρματα, Χασομέρης, Λάσπατζης και Κατσικοκέρης δις.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης.

Καβάλα-ΑΟ Καρδίας 0-0: Για την Καβάλα βασικοί αγωνίστηκαν οι Συριτούδης, Σταματόπουλος, Τουματζίδης και Μελισσόπουλος που ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση όπως και ο Λίτσκας που αντικαταστάθηκε στο 54′ λεπτό. Σαν αλλαγή αγωνίστηκε για περίπου 10 λεπτά και ο Τζιτζιφάκος με πέρασμα από τα τμήματα υποδομής της Ξάνθης και του Πανθρακικού. Καθόλου δεν αγωνίστηκαν οι Μπρούτζος και Φραγκούλης.

Μακεδονικός Φούφα-Δόξα Δράμας 0-2: Βασικός για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ορφέα Ξάνθης Μόσχος που αντικαταστάθηκε στο 55′ λεπτό της αναμέτρησης. Για τους φιλοξενούμενους βασικοί αγωνίστηκαν οι Σικαλιάς και Καρλόπουλος που ολοκλήρωσαν και την αναμέτρηση. Επίσης βασικός αγωνίστηκε και ο Ιγκόρ που ωστόσο αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο προλαβαίνοντας να πετύχει και τα δύο γκολ της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο όπως και ο Μπουσινάκης που αντικαταστάθηκε στο 75′ λεπτό. Σαν αλλαγή αγωνίστηκε ο πρώην αρχηγός του Πανθρακικού Λαδάκης. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο  ο εβρίτης Αντρέας Μκρτσιαν.

Αλμωπός Αριδαίας-Νέστος Χρυσούπολης 1-2: Βασικός για τους φιλοξενούμενους της Χρυσούπολης αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Κούτεφ που ολοκλήρωσε και το 90 λεπτό. Βασικός αγωνίστηκε και ο Λάσπατζης που μάλιστα ισοφάρισε για την ομάδα του στο 27′ λεπτό πριν αντικατασταθεί στο 53′ λεπτό. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο ξανθιώτης Παυλακάκης.

Ορφέας Ξάνθης-Απόλλων Παραλιμνίου 0-0: Για τους φιλοξενούμενους καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Κώστας Τριανταφύλλου.

Δόξα Προσκυνητών-Απόλλων Καλαμαριάς 0-4:Στην εκτός έδρας νίκη του Απόλλωνα με προπονητή τον πρώην  προπονητή  του Πανθρακικού Δημήτρη Καλαϊτζιδη, βασικός αγωνίστηκε ο πρώην της Ξάνθης και του Πανθρακικού Χασομέρης σκοράροντας μάλιστα και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο 57′ λεπτό ολοκληρώνοντας το 90 λεπτό. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Λεωνίδας Κυβελίδης, Ζώτος όπως και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Παναγιώτης Πετρούσης.

2ος ΌΜΙΛΟΣ

Τηλυκράτης-ΑΕ Καραϊσκάκης 0-2:Για τους γηπεδούχους βασικός ήταν ο πρώην στόπερ του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση. Για τους φιλοξενούμενους καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Μπεκατόρος όπως και ο νεαποκτηθείς από την ομάδα του Πανθρακικού Ζυγκερίδης.

Πιερικός-Απόλλων Λάρισας 0-0: Για τους γηπεδούχους βασικός αγωνίστηκε ολοκληρώνοντας το 90 λεπτό ο πρώην των ακαδημιών του Πανθρακικου Καρτσαμπάς. Για τους φιλοξενούμενους βασικός αγωνίστηκε  ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης και της ΠΑΕ Θράκη Πλάτων Καρακατσάνης που αντικαταστάθηκε στο 65′ λεπτό.

Αμβρακία Κωστακιών-Ολυμπιακός Βόλου 0-1: Για τους φιλοξενούμενους βασικός αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και του Πανθρακικού Δημήτρης Σουάνης ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 73′ λεπτό.

Πύδνα Κίτρους-Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου 1-0: Για τους γηπεδούχους  βασικός  αγωνίστηκε ο  πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρης Παπατολίκας ολοκληρώνοντας το 90λεπτό  αλλά και  ο πρώην της Ξάνθης Καθάριος που αντικαταστάθηκε στο 85′ λεπτό. Ως βασικός πριν αντικατασταθεί στο 66′ αγωνίστηκε και ο  ο πρώην της Ξάνθης Παπαδημητρίου ενώ καθόλου χρόνου συμμετοχής δεν πήρε ο πρώην του Πανθρακικού Κωστίκος. Για τους φιλοξενούμενους, καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο πρώην της Ξάνθης Ψύρρας.

ΑΕ Ιστιαίας-Διαγόρας Σεβαστής 0-2:  Για τους φιλοξενούμενους, βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο πρώην μπακ του Πανθρακικού Δημήτρης Σκλιοπίδης ολοκληρώνοντας το 90λεπτό.

3ος ΌΜΙΛΟΣ

Δόξα Μεγαλόπολης-Παναχαϊκή 0-2: Για τους γηπεδούχους βασικοί αγωνίστηκαν οι Βρονταράς, Μακρυδημήτρης και Φωτάκης ενώ καθόλου δεν αγωνίστηκε ο Ηλίας Πολίμος. Αμφότεροι πρώην Πάνθρακες.

ΑΟ Ζευγολατιού-ΑΟ Λουτράκι 1-2: Για τους φιλοξενούμενους, βασικός  αγωνίστηκε ο εβρίτης Τσορμπατζίδης. Ως αλλαγή πέρασε στο παιχνίδι ο  ο ξανθιωτης Γούλας ενώ καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο εβρίτης Δροσάκης.

4ος ΌΜΙΛΟΣ

Εργοτέλης-Ιωνικός 2-1: Νίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής για τον Εργοτέλη πιάνοντας την ομάδα της Νίκαιας στην πρώτη θέση. Βασικός για τους γηπεδούχους  βασικός ξεκίνησε  ο πρώην του Πανθρακικού Μπάτζιος όπως και ο Κατσικοκέρης που σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστικική 2 τέρματα δίνοντας στην ομάδα του τους 3 πολύτιμους βαθμούς. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο  ο πρώην του Σουφλίου Γκαραγκλίδης όπως και ο πρώην του Πανθρακικού Μίνγκας. Για τους φιλοξενούμενους καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο εβρίτης Κυριακίδης.

ΑΕ Κηφισιά-Ιάλυσος 1-1: Για τους γηπεδούχους βασικός αγωνίστηκε ο πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού Γουμάγιας.

ΑΣ Ρόδος-Ερμής Ζωνιανών 1-1: Για την γηπεδούχο ομάδα της Ρόδου, καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Μοσχάκης. Για την φιλοξενούμενη ομάδα βασικός χωρίς να αντικατασταθεί αγωνίστηκε ο εβρίτης Θάνος Τοπούζης.

Προοδευτική-Ατσαλένιος 3-0: Βασικός για τους βυσσινί ο πρώην διεθνής παίχτης της Ξάνθης, Ολυμπιακού και ΑΕΚ Χρήστος Πατσατζόγλου ενώ καθόλου δεν αγωνίστηκε ο  ο εβρίτης Γαιδατζής.

ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ-Εθνικός 0-1: Για το ΙΝΚΑ ως βασικός αγωνίστηκε ο Φιλιπ Αρσένιεβιτς ενω σαν αλλαγή αγωνίστηκε ο Γκουτσίδης.

Θύελλα Ραφήνας-Τριγλία Ραφήνας 0-2:  Βασικός για τους γηπεδούχους ως αλλαγή αγωνίστηκε ο ξανθιώτης Ντόσκας που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 80′ λεπτό.