Football League: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Με την 16η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Football League. Αρκετοί ποδοσφαιριστές και προπονητές με πέρασμα από ομάδες της Θράκης, συμμετέχουν με διάφορες ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης.  Στην αγωνιστική αυτή αν και αρκετοί αγωνίστηκαν κανένας δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Χανιά-Απόλλων Σμύρνης 1-4: Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να ”συντρίψει” τα Χανιά και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Χειμώνα. Βασικός για ακόμη μια φορά ήταν ο Ταΐρης. Καθόλου δεν αγωνίστηκαν ο πρώην της Ξάνθης Ομπόντο,  ο πρώην χαφ της Ξάνθης και του Πανθρακικού Τσιάρας,  ο εβρίτης Χιντζίδης και πρώην του Πανθρακικού Τζάνης.

Τρίκαλα-Καλλιθέα 2-2: Ισόπαλες αναδείχθηκαν οι δύο ομάδες με τα Τρίκαλα να ισοφαρίζουν στο τέλος του παιχνιδιού. Για την ομάδα των Τρικάλων βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ριζογιάννης χωρίς να αντικατασταθεί και ο Ρομπέρ που αντικαταστάθηκε στο 73′ από τον επίσης Πάνθρακα Μπαικαρά. Καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήραν οι Σαρακατσάνος και ο πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού Αποστολίδης.

Λαμία-Σπάρτη 2-0: Νίκη εντός έδρας που της κλειδώνει στη παρούσα φάση τη δεύτερη θέση κατάφερε η Λαμία. Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Τσέναμο δεν βρέθηκε αυτή τη φορά κάτω από τα γκολπόστ της Λαμίας ενώ ούτε και ο Πεταυράκης ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού είχε χρόνο συμμετοχής. Για τη Σπάρτη αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Δημήτρης Σιώπης ενώ ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Παπαχρήστος αγωνίστηκε μέχρι το 63′

Πανελευσινιακός-Παναιγιάλειος 0-0: Από τα πιο αδιάφορα ματς της αγωνιστικής στην Ελευσίνα. Πανελευσινιακός και Παναιγιάλειος χωρίς να προσφέρουν θέαμα, έμειναν στο 0-0.  Βασικός για τους φιλοξενούμενος ο Γκαραβέλης με πέρασμα από Πανθρακικό και Ξάνθη στην οποία και ανηκεί. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Σακελλαρίου για την ομάδα της Ελευσίνας.

ΟΦΗ-Αναγέννηση Καρδίτσας 5-0: Επιστροφή στις νίκες για τον ΟΦΗ που επικράτησε έυκολα της Αναγέννησης Καρδίτσας. Βασικός και χωρίς να αντικατασταθεί έπαιξε για τον ΟΦΗ ο εβρίτης και πρώην παίκτης της Ξάνθης Δημήτρης Κομεσίδης. Για την Αναγέννηση Καρδίτσας βασικός τερματοφύλακας ήταν ο Κουτσόπουλος πρώην παίκτης του Πανθρακικού ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου Ζδράβος και ο νεοαποκτηθείς Χαλκιαδάκης, αμφότεροι παλιοί παίχτες του Πανθρακικού.

Καλλονή-Αγροτικός Αστέρας 1-0: Η αναμέτρηση που αποτέλεσε λόγο απόλυσης του προπονητή Νίκου Νεντίδη, πρώην βοηθού του Λουτσέσκου, από τον πάγκο του Αγροτικού Αστέρα (Δείτε ΕΔΩ). Για τον Αγροτικό βασικός σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ο πρώην του Πανθρακικού και ΑΕΚ  Νίκος Αργυρίου. Μέχρι το 46′ αγωνίστηκε ο Βασίλης Τριανταφύλλακος ενώ καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Μπούτσικος.

Αχαρναϊκός-Αιγινιακός 3-1: Επιστροφή στις νίκες για τον Αχαρναϊκό, που κατάφερε να ανατρέψει το σκορ κόντρα στον Αιγινιακό και να πάρει το «τρίποντο». Για τον Αιγινιακό δεν αγωνίστηκε ούτε ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Γκατσολάρι, ούτε ο Μήλιος, πρώην παίκτης του Πανθρακικού.

Πανσερραϊκός-Κισσαμικός 3-1: Επιστροφή στις νίκες μετά από καιρό για την ομάδα των Σερρών με βασικό, ολοκληρώνοντας το 90′ λεπτό τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού Γαβριηλίδη. Για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Κουρέλλας. Για πρώτη φορά με τη φανέλα της ομάδας έπαιξε και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Μαυρουδής Μπουγαΐδης μέχρι το 76′ και στη θέση του οποίου μπήκε ο Γιαλούσης, πρώην παίκτης της Καβάλας. Δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Τσερκέζος,Σταθάκης, Νικόλτσης.