ΕΠΣ Θράκης: Βρετανικό ματς στην Γρατινή με επτά τέρματα στο ντέρμπι της χρονιάς ανάμεσα σε Δόξα Γρατινής και Ελπίδα Σαπών

 

Πλούσιο θέαμα και επτά συνολικά γκολ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν στο γήπεδο του Κάλχα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της αγωνιστικής ανάμεσα στη Δόξα Γρατινής και την Ελπίδα Σαπών στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης.

Η Ελπίδα Σαπών κατάφερε να επικρατήσει εντός της έδρας της Δόξας Γρατινής με τέσσερα γκολ και να συγκατοικεί με τη Δόξα Σιδηροχωρίου στη τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η Γρατινή βρίσκεται στην 6η θέση με 27 βαθμούς σε απόσταση αναπνοής από τον Ορφέα Ξυλαγανής. Η Δόξα παρότι κατάφερε να πετύχει τρία γκολ δε κατάφερε να ξεπεράσει την Ελπίδα η οποία ήταν ελαφρώς καλύτερη. Οι δυο ομάδες προσέφεραν σχεδόν τα πάντα: θέαμα, πολλά γκολ και εκπληκτικές φάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ζεστά στο παιχνίδι και με τη δεύτερη καλή ευκαιρία, μόλις στο 7′, κατάφεραν να πετύχουν το πρώτο γκολ το σκορ με τον Πασχάλη έκλεψε τη μπάλα από το κέντρο και μπήκε στη μεγάλη περιοχή παρά τη πίεση της άμυνας και με ένα σουτ βρήκε τα δίχτυα κάνοντας το 0-1. Οι γηπεδούχοι δεν άργησαν ν’ απαντήσουν, ισοφαρίζοντας 8 λεπτά αργότερα στο 15′ όπου μετά από πλάγιο άουτ του Κακουλίδη η μπάλα πήγε στο Σερίφη κι εκείνος με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στη συνέχεια η Ελπίδα είχε τη τύχη με το μέρος της καθώς μετά από σούτ του Σαμαρά στη περιοχή, η μπαλά βρήκε στο χέρι του Παπαδόπουλου και ο διαιτητής έδωσε πέναλντι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Πασχάλης κάνοντας το 1-2. Οι Σάπες συνέχισαν να έχουν απανωτές ευκαιρίες κυρίως λόγω της αδράνειας της άμυνας της Γρατινής και στο 44′ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Βελημβασάκης θα γράψει το 1-3 υπέρ τους.

Στην επανάληψη η Δόξα Γρατινής πήρε πιο σοβαρά το παιχνίδι και μπήκε κατευθείαν για να σκοράρει στο 48′ με κεφαλιά του Κυριακόπουλου. Λίγο αργότερα, στο 56′ σφυρίζεται και δίνεται και το δεύτερο πέναλντι της αναμέτρησης αυτή τη φορά υπέρ της Γρατινής για ανατροπή του Σεφκέτ Σελήμ από τον Σωμαράκη. Το πέναλντι εκτέλεσε ο Σεφκετ Σελήμ εύστοχα και έκανε το 3-3. Για τα επόμενα 20 λεπτά οι ευκαιρίες για τις δύο ομάδες είναι απανωτές καθώς κυνηγούν αμφότερες το γκολ της επικράτησης.

Τελικά η Ελπίδα Σαπών βρίσκει δίχτυα στο 85′ και πάλι λόγω αδράνειας της άμυνας της Γρατινής με τον Πασχάλη ο οποίος κάνει το 3-4 και το προσωπικό του χατ-τρικ. Μέχρι τη λήξη του παιχνιδιού η Γρατινή είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με σουτ του Κυριακόπουλου που τελικά βρήκε δοκάρι κι έτσι οι Σάπες κλείδωσαν τη νίκη. Εύκολο απόγευμα και σωστές αποφάσεις από τον διαιτητή Ρόϊδο και τους βοηθούς Χούσκογλου, Καρακασίδη.

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Μπόζης): Ματθαίος, Μαγκούτας, Δαλή, Τρέσαλος, Παπαδόπουλος (82΄Τσιπλακίδης Τ.), Κουκοβίνης, Κακουλίδης, Σερίφης, Σεφκέτ Σελήμ, Κυριακόπουλος, Βλασόπουλος (60΄Τσιπλακίδης Τ.)

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Σωμαράκης, Κουδούνης, Πασσάς, Ρούφος, Κομνηνός (83΄Αλή Οσμάν Τζενγκίζ), Νεαζή Αλή, Καραθανάσης, Παχάλης, Βελημβασάκης (75΄Pali), Σαμαράς (88΄Γεωργακόπουλος)