Οι σημερινές «μάχες» των τεσσάρων ομάδων της Θράκης στα εθνικά πρωταθλήματα (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σημερινέ αναμετρήσεις της Ασπίδας σε άντρες και γυναίκες, ενώ δεσπόζει το ντέρμπι της Κομοτηνής ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΓΑΣ για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι για την Ασπίδα Ξάνθης, η οποία αντιμετωπίζει στην Κατερίνη τον Πιερικό Αρχέλαο. Ήδη στην Κατερίνη γίνεται κάλεσμα ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο, γεγονός που αναδεικνύει τις δυσκολίες, αλλά και την κρισιμότητα του αγώνα, καθώς και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για τον ίδιο σκοπό. Στον τραυματισμό του Κουτσογιάννη ήρθε να προστεθεί και αυτός του Μασμανίδη, όμως οι 10 παίκτες που ταξιδεύουν για την Κατερίνη θα παλέψουν για να επιστρέψει η Ασπίδα στις νίκες. Στην αποστολή για το παιχνίδι βρίσκονται οι Στεφανίδης, Πετς, Καραμπίνης, Παπαθανασίου, Ασημάκης, Παπαδάκης, Τσιώγκας, Γρούδος, Τσιαβές και Μανδαλάκης.

Να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα στο ντέρμπι της Κομοτηνής θα προσπαθήσει ο ΓΑΣ, ο οποίος υποδέχεται την Αγία Βαρβάρα. Με νίκη η ομάδα της Κομοτηνής θα κάνει μεγάλο βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία, αν και μαθηματικά μπορεί ακόμα να κινδυνεύει, θεωρητικά όμως δύσκολα θα υποβιβαστεί. Προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Νεοκλή Λεμονίδη, ενώ το κλειστό γυμναστήριο της πόλης αναμένεται για ακόμα μία αναμέτρηση να είναι γεμάτο.

Ομάδα της Καβάλας αντιμετωπίζει και η ΑΕ Κομοτηνής, η οποία θα ταξιδέψει στην πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας για να αγωνιστεί με τον τοπικό Αστέρα. Η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη στην έτερη ομάδα της Κομοτηνής, μετά τη νίκη και τον τρόπο με την οποία ήρθε αυτή στο ντέρμπι επί του ΓΑΣ. Πάντως δεν έλειψαν τα προβλήματα κατά την προετοιμασία, με τον Σαριμπαλίδη να τραυματίζεται στη μύτη κατά τη διάρκεια της προπόνησης και να μένει εκτός από το σημερινό παιχνίδι, ενώ και ο Χονδρόπουλος ταλαιπωρείται από ένα μυικό τραυματισμό και το αν θα αγωνιστεί θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή.

Τέλος η γυναικεία ομάδα της Ασπίδας δίνει κρίσιμο αγώνα στη μάχη της παραμονής, καθώς υποδέχεται στο Εύμοιρο την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου. Από την Ασπίδα έχει γίνει έκκληση προς τον κόσμο να γεμίσει το “παλατάκι” και να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στη νίκη, στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει και του χρόνου στην Α2 κατηγορία. Ο προπονητής της ομάδας Νεδήμς Καρά Αχμέτ δεν υπολογίζει στις Μαρία Μαμαλίγκατζη και και Κωνσταντίνα Κουτρουβέλη, ενώ αντίθετα στη διάθεση του βρίσκονται και πάλι η Βίκυ Καραλίδου, καθώς και η Ειρήνη Χαλκίδου, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά το περασμένο καλοκαίρι στην αναμέτρηση με τα Νέα Μουδανιά, στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στην Α2 και είχε υποβληθεί σε επέμβαση στους χιαστούς του δεξιού γόνατου. Στην αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση συμμετέχουν οι Καραλίδου Σταυρούλα, Καραλίδου Βίκυ, Σαρβάνη, Μεχμέτ Ουστά, Σακουλάκη, Παπαχρυσοβέργη, Καραλή, Σουλιώτη, Καρακώστα, Λαζαρίδου και Χαλκίδου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ  Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ