Γ’ Εθνική: Λευκή ισοπαλία ανάμεσα σε Ορφέα Ξάνθης και Απόλλωνα Παραλιμνίου στο βρεγμένο γήπεδο του ΑΟΞ

 

Το μεσημέρι της Κυριακής ο Ορφέας Ξάνθης υποδέχθηκε την ομάδα του Απόλλωνα Παραλιμνίου, στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου και σε μια βροχερή σχετικά μέρα οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα και μοιράστηκαν από έναν βαθμό.

Ο Ορφέας θα μπορούσαμε να πούμε πως γενικά έλεγχε τον αγώνα, με εξαιρέσεις σε κάποιες μεμονωμένες στιγμές, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι πήρε τη δεύτερη ισοπαλία αυτή την εβδομάδα μετά και τον αγώνα με τον Μακεδονικό μεσοβδόμαδα. Από την άλλη ο Απόλλωνας Παραλιμνίου που προερχόταν από νίκη εντός έδρας επί του Λαγκαδά την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθε στην Ξάνθη βρισκόμενος στην έκτη θέση για ένα ντέρμπι πέμπτης θέσης και τελικά μπορεί να μην αναδείχθηκε νικητής, όμως θα μπορούσαμε να πούμε πως η μοιρασιά ήταν δίκαιη, με τις δυο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Πρώτη φάση του αγώνα αυτή του Μουμίνογλου στο 17′, που έκανε ένα ωραίο συρτό σουτ από πλάγια θέση, με τη μπάλα, όμως να φεύγει αρκετά άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του ίδιου έξω από την περιοχή μπλόκαρε τελικά ο αντίπαλος κίπερ. Επόμενη ουσιαστική τελική του αγώνα αυτή του 22ου λεπτού που ήταν θεωρητικά και η σημαντικότερη του Ορφέα στο πρώτο ημίχρονο. Ωραία κυκλοφορία της μπάλας από τους παίκτες του Ορφέα, με τον Χαλήλ Ιμπράμ να έχει πρώτος την ευκαιρία για ένα σουτ από πλάγια θέση, αλλά να σπάει τελικά στον Τορομανίδη, ο οποίος επίσης δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ, και τελικά άφησε στον Γιάννη Καραγκιόζη, το σουτ του οποίου έφυγε δυστυχώς ψηλά άουτ. Ο Απόλλωνας το μόνο που μπόρεσε να κάνει στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα «μπάσιμο» του Γαλακτερού από τα δεξιά, που έκανε και ένα σουτ, αλλά ο Ρούφος απέκρουσε σταθερά.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες έριξαν κάπως τον ρυθμό τους, και προσπάθησαν να διαφυλάξουν αρχικά το μηδέν στα μετόπισθεν. Πρώτη φάση, λοιπόν, στο δεύτερο ημίχρονο το μακρινό σουτ του Τορομανίδη το οποίο μπλόκαρε, όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα σταθερά, ενώ στο 54′ ο Μουμίνογλου έπιασε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ. Στο 59′ ήρθε η μεγαλύτερη φάση του δεύτερου ημιχρόνου και ίσως και του αγώνα, και άνηκε στον Απόλλωνα. Ο Μακράκης έκανε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Ρούφου, ο Γαϊδαρτζής ανέλαβε την εκτέλεση του, το έκανε απευθείας στην δεξιά γωνία Ρούφο, ο οποίος έπεσε σωστά και απέκρουσε εντυπωσιακά παραχωρώντας ένα κόρνερ και διατηρώντας το 0-0. Ο Απόλλων ανέβηκε λίγο πιο ψηλά και τρία λεπτά αργότερα απείλησε και πάλι με τον Φιλέντα να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Ορφέα, όμως να μην τελειώνει τη φάση σωστά και τον Ρούφο να μπλοκάρει εύκολα. Από εκεί και πέρα ο Ορφέας ανέλαβε και πάλι την πρωτοβουλία του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει πέρα από τη φάση που ο Λαζαρίδης πέρασε με εντυπωσιακή ντρίμπλα τον αντίπαλο αμυντικό, έκανε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα και εν τέλει απομακρύνθηκε, και τη φάση που ο Μουμίνογλου έκανε το «μπάσιμο» από δεξιά στο 90′, βρήκε χώρο για ένα σουτ και το έκανε προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ο οποίος όμως έπεσε πολύ σωστά και έγκαιρα στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιώτης Καμαράκης): Ρούφος, Κατρανίτσας, Θεοδωρίδης Χ., Μακράκης, Καραγκιόζης Γ., Καραγκιόζης Β., Μαυρόπουλος Λ., Μουμίνογλού, Μπουνταγκίδης, Τορομανίδης (81′ Ιμέρ), Χαλήλ Ιμπράμ (74′ Λαζαρίδης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Παύλος Δημητρίου): Τοτολίδης, Κοσμίδης, Γαλακτερός, Παναγιωτίδης, Μερεσιώτης, Μέντας (73′ Σεπαλματζίδης), Μάλαμας (89′ Καρακούσης), Δέντζας, Γαϊδαρτζής, Ναλμπάντης, Τάκας (62′ Φιλέντας)