Voley League: Μάχη εξάδας για τον Εθνικό απέναντι στον Ηρακλή, χωρίς άγχος με Ολυμπιακό η Ορεστιάδα (17:00 LIVE ΤhrakiSportS)

 

Δύσκολα παιχνίδια για τις ομάδες του Έβρου περιλαμβάνει το πρόγραμμα για την 17η αγωνιστική  με την Ορεστιάδα προερχόμενη από τις πρώτες της νίκες στην σαιζόν σε κύπελλο και πρωτάθλημα να φιλοξενείται στην Αθήνα από τον αήττητο Ολυμπιακό το Σαββατο (18/2, 17.00) με στόχο μια καλή εμφάνιση αν και κάιγεται για βαθμούς, ενω μια ώρα αργότερα στην Αλεξανδρούπολη ο τοπικός Εθνικός θα υποδεχτεί τον Ηρακλή στην αναμέτρηση των ομάδων «έκπληξη» του φετινού πρωταθλήματος (18/2, 18.00).

Ξεκινώντας από το παιχνίδι στο “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη  όπου ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί ποτέ από την Ορεστιάδα στην έδρα του και φυσικά θέλει να διατηρηθεί στην πρωτη θέη αήττητος, ενώ ο ΑΟΟ από την άλλη δίχως αγχος θα προσπαθήσει για μια καλή εμφάνιση αφού εχει την προσοχή του στα παιχνίδια που ακολουθούν κυρίως στην έδρα του με αντιπάλους που θέλουν και αυτοί την παραμονή.

Η Ορεστιάδα κατεβαίνει στο Ρέντη με μία βασική απουσία. Ο Μορέλος έχει πρόβλημα με τη μέση του και κρίθηκε απαραίτητο να μείνει στην Ορεστιάδα για να θεραπεία ώστε να είναι έτοιμος για τη δύσκολη σύνεχεια αλλά και για τα ματς που θα κριθεί η παραμονή.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας Μπάμπης Σταματόπουλος είπε: «Oλα τα ματς του πρωταθλήματος είναι δύσκολα και ειδικά για την Ορεστιάδα. Θέλουμε να πάρουμε μία καλή εμπειρία. Θα μας είναι χρήσιμο αυτό το ματς με τον Ολυμπιακό. Θα μας βοηθήσει σίγουρα για τη δύσκολη συνέχεια μας. Αν μπορέσουμε να πάρουμε και κάποιο βαθμό θα είναι ευχής έργο».

O προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν δήλωσε: «Παίζουμε με την ομάδα της Ορεστιάδας στην έδρα μας. Περιμένω ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μας και μια σοβαρή εμφάνιση όπως στα τελευταία παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγωνιζόμαστε και είναι σημαντικό να παρουσιαζόμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί κόντρα σε όλους τους αντιπάλους ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα μας. Θέλω να συνεχίσουμε να παίζουμε με αυτό τον τρόπο».

Η Ορεστιάδα έχει να νικήσει τον Ολυμπιακό από τον Ιανούαριο του 2002 και στα 14 χρόνια που ο Ολυμπιακός είναι αήττητος έχει σερί νικών 17-0. Η Ορεστιάδα δεν έχει νικήσει ποτέ τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Διαιτητές θα είναι οι Αγγελίδης και  Χανδρινός.

Μια ώρα αργότερα στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” ο Εθνικός  με 24 βαθμούς που προέρχεται από το εντυπωσιακό «διπλό» στο Ζηρίνειο επί της Κηφισιάς, απέναντι στο “ελληνικό” Ηρακλή που αγωνίζεται χωρίς ξένους στοχεύει στην 9η νίκη στο πρωτάθλημα που θα τους φέρει σε απόσταση βολής από τον «γηραιό» που προπορεύεται με 4 βαθμούς. Για αυτό το λόγο σημαντικό ρόλο θα παίξει και το τελικό σκορ σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων στο τέλος της κανονικής περιόδου. Στον Α΄γύρο ο Ηρακλής είχε νικήσει 3-1 σετ και με πόντους +9 (98-89).

Ο Εθνικός διανύει περίοδο φορμαρίσματος αλλά ο απαιτητικός Σάκης Μουστακίδης δεν εφησυχάζει: «Σε κάθε αγώνα πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί. Το ότι νικήσαμε στην Κηφισιά δε σημαίνει πως να κερδίζουμε όλους τους αγώνες χωρίς κόπο. Ο Ηρακλής έχει πολύ καλή ομάδα με πείσμα και πάθος και με καλούς Έλληνες παίκτες που θέλουν να αποδεικνύουν την αξία τους. Το σίγουρο είναι πως θα γίνει ωραίο και σκληρό ματς που θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Ο Ηρακλής των Κιόση, Μούχλια, Ηλία, Ριζόπουλου προέρχεται από την ήττα εντός έδρας από τον Παμβοχαϊκό. Για τον «γηραιό» το ματς είναι σημαντικό για την υπόθεση της 6αδας καθώς εάν το νικήσει ή πάρει βαθμό θα διατηρήσει διαφορά ασφαλείας από τους εβρίτες και θα αποκτήσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Τα ευχάριστα νέα για τον Γιάννη Ορφανό είναι η επιστροφή του Στεφανίδη για πρώτη φορά μέσα στο 2017 ωστόσο θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε μεγάλη ανάγκη. «Συνεχίζουμε την πορεία μας χωρίς άγχος αλλά με θέληση για νίκες. Ο Εθνικός έδειξε πολύ καλή εικόνα με την Κηφισιά. Βρίσκεται σε περίοδο φορμαρίσματος. Σίγουρα θα έχουμε δύσκολο έργο αλλά δεν έχουμε άγχος και πίεση και πάμε για τη νίκη ώστε να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε την ιστορία της 8ης θέσης και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Σίγουρα θα παίξει ρόλο και το σκορ για αυτό και ο κάθε πόντος θα είναι σημαντικός». Διαιτητές θα είναι οι  Γεωργιάδης και Ιωαννίδης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ