Η ιστορία της Ξάνθης σε μια έκθεση ζωγραφικής του αστέρα του Λεύκιππου Μίλαν Ψάλτου Στανιμίροβιτς (+photos)

 

Παίζει με άνεση με πλάτη στο καλάθι, «φορτώνει» τις αντίπαλες άμυνες, βγάζει ενέργεια και πάθος για την ομάδα του Λεύκιππου στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αλλά και στο Πρωτάθλημα Πολιτιστικών Συλλόγων.  Ο Μίλαν Ψάλτου Στανιμίροβιτς βρέθηκε στα ελληνικά παρκέ έχοντας αφήσει πίσω του το Βελιγράδι και την Παρτιζάν, πέρασε από αρκετές ελληνικές ομάδες και σε όλες έδειξε το πλούσιο ταλέντο του.

Ο 33χρονος ύψους 2.05 ελληνοσέρβος φόργουορντ, παιδί της Παρτιζάν ήρθε στην Ελλάδα το 2004 στον Ιωνικό Λαμίας και αγωνίστηκε κατόπιν σε Αρκαδικό, Λιβαδειά, ΑΕΚ Αργους, ΟΦΗ, Πολις Καλλιθέας, Αργοναύτη Καλαμαριάς, Αίολο Αστακού, ΑΕ Καλλιθέα, Ιπποκράτη, ενω έχει παίξει μπάσκετ και στην Αγγλία.

Εκείνο, όμως που κράτησε για τον εαυτό του ήταν η μεγάλη του αγάπη για τη ζωγραφική, όπως γράφει το infobasket σε σχετικό αφιέρωμα που του έκανε. Μία λατρεία, ένα «κρυφό» πάθος, που τον βοηθά να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του. Τα τελευταία χρόνια ο σερβοέλληνας άσος έχει βρει το… «λιμάνι» του στην Ξάνθη και από σήμερα παρουσιάζει στην θρακιώτικη πόλη μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής!

«Το Τότε και το Τώρα»  είναι ο τίτλος της έκθεσης, που θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη «Χρ. Παυλίδης», υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού συλλόγου «Οι Απαράδεκτοι», μέλος των οποίων είναι ο σερβοέλληνας μπασκετμπολίστας. Στους πίνακες του Μίλαν Ψάλτου Stanimirovic το παρελθόν συναντά το σήμερα και οι αναμνήσεις μπερδεύονται σε ένα συνονθύλευμα μέσα από την δημιουργικότητα, τα πινέλα και τα χρώματα με ένα πρωτότυπο τρόπο. Ένα όμορφο ταξίδι στην ιστορία της πόλης μέσα από τα μάτια του καλλιτέχνη.

Η διάρκεια της Έκθεσης είναι από σήμερα 18/02/2017 έως και τις 26/02/2017 και οι ώρες λειτουργίας από 10.00-14.00 και από 18.00-21.00.