Τα συναισθήματα του πρώην παίκτη του Ορφέα που έπαιξε αντίπαλος των Ξανθιωτών στην Πτολεμαϊδα

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Ορφέας Ξάνθης ταξίδεψε στην Πτολεμαΐδα και αντιμετώπισε τον Μακεδονικό Φούφας στο εξ’αναβολής μεταξύ τους παιχνίδι, και κατά τον αγώνα αυτό, υπήρξε και μια ιδιαίτερη συνάντηση. Αυτή του Νίκου Μόσχου που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Ορφέα Ξάνθης, ο οποίος έπαιξε αντίπαλος των Θρακιωτών φορώντας τη φανέλα της νέας του ομάδας, του Μακεδονικού Φούφα.

Ο Νίκος Μόσχος ήταν επί 6 χρόνια κάτοικος Ξάνθης, όσο σπούδαζε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, και συγκεκριμένα την Πολυτεχνική Σχολή, αλλά και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του, και όλο αυτό το καιρό ήταν επάξια μέλος της ομάδας του Ορφέα Ξάνθης. Πλέον ο Νίκος Μόσχος έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του και μένει στην Κοζάνη εδώ και περίπου τρεις μήνες που έφυγε από την Θράκη, οπότε και οργανώθηκε ένα πολύ συγκινητικό αντίο στα αποδυτήρια του Ορφέα από τους μέχρι τότε συμπαίκτες του και τον Μπάμπη Χατζημεστή.

Δεν άργησε πολύ να βρει βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αγωνίζεται, λοιπόν με τη φανέλα του Μακεδονικού και την Τετάρτη ήρθε για πρώτη φορά αντίπαλος με την παλιά του ομάδα, τον Ορφέα Ξάνθης. Ο Νίκος Μόσχος βέβαια άφησε μόνο φίλους στον Ορφέα και η συνάντησή αυτή ήταν αρκετά ιδιαίτερη τόσο για τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του όσο και πρωτίστως για τον ίδιο.

Το ThrakiSportS  ήταν εκεί και μίλησε με τον ποδοσφαιριστή μετά τον αγώνα. «Ήταν μια δύσκολη στιγμή για εμένα, πέρασα πολλά όμορφα χρόνια στον Ορφέα Ξάνθης, και ήταν τιμή μου που έπαιξα σε μια τέτοια ομάδα. Βρεθήκαμε και πάλι με τους παλιούς μου συμπαίκτες, αλλά αυτή τη φορά ως αντίπαλοι, και ήταν κάτι πολύ δύσκολο, αφού συνειδητοποίησα ότι σε αυτή την ομάδα έχω αφήσει πολλούς φίλους. Τώρα όσον αφορά το ματς αυτό καθεαυτό, ήταν ένα παιχνίδι σε κακό αγωνιστικό χώρο το οποίο όμως είχε φάσεις και παίχτηκε αρκετά καλό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες παρά το γεγονός ότι δεν μπήκαν γκολ. Θεωρώ πως το ισόπαλο σκορ ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Εύχομαι να  είμαστε όλοι καλά και να τα ξαναπούμε… του χρόνου».