Κύπελλο Ελλάδος: Κρυφοκοιτάζει τελικό η Ορεστιάδα! Απέφυγε και Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του φάιναλ φορ

 

Μπορεί να μην έχουν γίνει οι τέσσερις προημιτελικές αναμετρήσεις, ωστόσο διεξήχθη κανονικά το μεσημέρι της Παρασκευής η κλήρωση του φάιναλ φορ στο Κύπελλο Ανδρών με την τύχη να χαμογελά στην Ορεστιάδα.

Η ομάδα του Έβρου που στον πρώτο αγώνα της γ’ φάσης της διοργάνωσης κληρώθηκε με την Νίκη Αιγινίου της Α2 Κατηγορίας την οποία και απέκλεισε, όπως είναι γνωστό την προσεχή Τετάρτη θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ παιχνίδι την Κύζικο Νέας Περάμου, επί της οποίας το περασμένο Σάββατο πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Αν την αποκλείσει λοιπόν, στο φάιναλ φορ που δεν αποκλείεται να διεξαχθεί μάλιστα στην Ορεστιάδα, παρόλο που δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή της ΕΟΠΕ, τότε στον ημιτελικό δεν θα αντιμετωπίσει ούτε τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ ούτε τον κάτοχο του τροπαίου, περσινό κυπελλούχο και αήττητο φέτος Ολυμπιακό αλλά έναν εκ των Κηφισιάς και Παναθηναϊκού.

Φυσικά και το ματς στον ημιτελικό δεν θα είναι εύκολο όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, αλλά δεν θα είναι και εξ ορισμού χαμένο, όπως θα συνέβαινε αν κληρωνόταν ο ΑΟΟ απέναντι σε Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ. Κοινώς, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η προσεκτική Ορεστιάδα όχι απλά να επιστρέψει σε φάιναλ φορ αλλά ακόμα και σε τελικό, μετά από πολλά χρόνια!

Βέβαια, προϋπόθεση για όλα αυτά η νίκη – πρόκριση επί της Κυζίκου την προσεχή εβδομάδα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι τα εξής:
Νικητής Ηρακλής Χαλκίδας/Ολυμπιακός – Νικητής ΠΑΟΚ/Παμβοχαϊκός
Νικητής ΑΟΠ Κηφισιάς/Παναθηναϊκός – Νικητής Ορεστιάδα/Κύζικος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΠΕ, «οι αγώνες θα διεξαχθούν το διήμερο 18, 19 Μαρτίου και ο τόπος διεξαγωγής του Final 4 θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την ΕΟΠΕ, ενώ η σειρά των αγώνων θα ανακοινωθεί μετά από συνεννόηση με την ΕΡΤ που θα μεταδώσει τους αγώνες.
Οι ημιτελικοί το Σάββατο 18 Μαρτίου θα διεξαχθούν στις 17:00 και στις 19:00 ενώ ο τελικός την Κυριακή 19 Μαρτίου θα ξεκινήσει στις 17:00».