Πιο κοντά στην ανάληψη της Εθνικής Ομάδας ο Σάκης Μουστακίδης μετά το οριστικό διαζύγιο του Δρίκου με την ΕΟΠΕ

 

Ο Σωτήρης Δρίκος είναι οριστικά παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Ανδρών, όπως επισημοποίησε ο ίδιος με ένα κείμενο στο προσωπικό του μπλογκ, όπου με αφορμή την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την ΕΟΠΕ καταγράφει τα “ευχαριστώ” προς παίκτες και συνεργάτες και δημοσιεύει όλες τις ετήσιες απολογιστικές του εκθέσεις αλλά και τις προτάσεις του.

Η επισημοποίηση του τέλους του Δρίκου άνοιξε και πάλι την κουβέντα για την διάδοχη κατάσταση στην Εθνική Ανδρών, όπου όπως έχει αναφέρει εδώ και μήνες το ThrakiSportS, από τα ονόματα που παίζουν δυνατά και για την ακρίβεια αυτό που ενδεχομένως παίζει πιο δυνατά από όλα, είναι του τεχνικού του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκη Μουστακίδη.

Οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές και συζητήσεις της ομοσπονδίας με τον εβρίτη προπονητή. Αυτές έχουν εντατικοποιηθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου, με τον Μουστακίδη σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να έχει δύο κρίσιμα ραντεβού για αυτό το θέμα το τελευταίο δεκαήμερο εκτός Αλεξανδρούπολης, όταν βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο αλλά και όταν βρέθηκε στην Αθήνα για το ματς με την Κηφισιά το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η υπόθεση του ομοσπονδιακού προπονητή σε αυτήν την φάση απασχολεί την αρμόδια Επιτροπή Εθνικών Ομάδων, μέλος της οποίας είναι ο Άκης Σιδηρόπουλος που ταυτόχρονα είναι μέλος και στο ΤΑΑ Εθνικός και όπως είναι λογικό έχει καθημερινή επαφή με τον Μουστακίδη, ενώ το όλο θέμα φέρεται να τρέχει ο ειδικός σύμβουλος αυτής της επιτροπής Κώστας Χαριτωνίδης, τον γιο του οποίου Γιάννη έχει φέτος ως πασαδόρο στον Εθνικό ο Μουστακίδης, ο κορυφαίος ίσως πασαδόρος που ανέδειξε ποτέ το ελληνικό βόλεϊ.

Παρόλο που όλα συγκλίνουν ότι ο Μουστακίδης είναι η καταλληλότερη λύση για την Εθνική Ομάδα, υπάρχουν ακόμα δύο υποψηφιότητες: αυτή του προπονητή του Παναθηναϊκού Δημήτρη Ανδρεόπουλου και αυτή του προπονητή του ΠΑΟΚ Γιάννη Καλμαζίδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χαριτωνίδης σε αυτήν την φάση είναι εκείνος που έχει αναλάβει να κάνει τις πρώτες διερευνητικές επαφές με όλους, να ανιχνεύσει καταστάσεις και να έρθει στην συνέχεια στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων, της οποίας προεδρεύει άλλωστε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, με τις τελικές εισηγήσεις. Την οριστική απόφαση βέβαια θα την πάρει το ΔΣ της ΕΟΠΕ, στο οποίο υπενθυμίζεται ότι έχει και εκεί εκπροσώπηση ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με τον Αντώνη Τελλόπουλο.

Ο Μουστακίδης αν και δεν του αρέσει να πολυμιλάει για αυτό το θέμα, φέρεται καταρχήν να είναι σύμφωνος με την ανάληψη της πρόκλησης της Εθνικής Ομάδας, που προσωπικά την θεωρεί μεγάλο βήμα στην καριέρα του αλλά και… σπίτι του, αφού την έχει υπηρετήσει ως παίκτης για πολλά χρόνια (μετέχοντας και στην θρυλική ομάδα της Γάνδης) αλλά και ως μέλος του τεχνικού τιμ αργότερα. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι έχει μεγάλο ανταγωνισμό, αλλά βρίσκεται ένα κλικ πιο κοντά..

Ένα ζήτημα που τίθεται πάντως είναι το τι θα γίνει στον Εθνικό αν τελικά ο Μουστακίδης αναλάβει την Εθνική. Οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι πρόθεση της νέας διοίκησης της ΕΟΠΕ είναι να έχουν φουλ τάιμ ομοσπονδιακό προπονητή, να μην επιτρέψουν δηλαδή στην όποια επιλογή τους να έχει παράλληλη απασχόληση σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Αν συμβεί αυτό, τότε θα ανοίξει ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται διάδοχη κατάσταση στον Εθνικό…