Φαβορί η Θεσσαλονίκη αλλά διεκδικεί το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος με σοβαρές αξιώσεις και ο Έβρος

 

Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν ως φαβορί την Θεσσαλονίκη για την ανάληψη του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS σοβαρά παίζει και το ενδεχόμενο αυτό να διεξαχθεί στον Έβρο.

Η Ορεστιάδα έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να προκριθεί σε φάιναλ φορ έπειτα από πολλά χρόνια, εφόσον νικήσει ξανά την Κύζικο την άλλη εβδομάδα και ήδη οι άνθρωποί της και προσωπικά ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης έχουν πάρει ζεστά το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί η διοργάνωση στην πόλη του Β. Έβρου.

Βέβαια, όλα δείχνουν ότι η απόφαση θα ληφθεί πριν την διεξαγωγή των προημιτελικών την προσεχή Τετάρτη, πιθανότατα και την Παρασκευή, οπότε και στα γραφεία της ΕΟΠΕ θα διεξαχθεί η κλήρωση των δύο ημιτελικών ώστε να γίνει γνωστό ποιο ζευγάρι θα ζευγαρώσει με ποιο.

Πάντως φαβορί για την ανάληψη του φάιναλ φορ είναι η Θεσσαλονίκη και το Αλεξάνδρειο Μέλαθλο, όπου θα διεξαχθεί το Σάββατο και ο τελικός του κυπέλλου στο μπάσκετ. Εμμέσως πλην σαφώς το παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις υποψήφιες πόλεις και έχει αρκετές πιθανότητες, περισσότερες από κάθε άλλη. Πρόθεση μας είναι να διεξαχθεί εκεί, αλλά αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Πιστεύω ότι μέχρι τα τέλη της εβδομάδας θα έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς ισχύει», είπε μεταξύ άλλων ο Καραμπέτσος στον Αθλητικό Μετρόπολις.

«Όπως ως διαιτητής δεν δεχόμουν αντιδράσεις και δεν ξεχώριζα τις ομάδες, το ίδιο θα κάνω και τώρα. Από τη στιγμή που θα αποφασίσει η ΕΟΠΕ να αναθέσει τη διοργάνωση, η οποία σημειωτέον θα είναι υπέρ-ειδικής διαχείρισης, κανείς δεν θα μπορεί να πει τίποτα», πρόσθεσε ο Καραμπέτσος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ κατέληξε: «Η Ομοσπονδία δεν αποκλείει καμία περιοχή, ωστόσο η Θεσσαλονίκη έχει δεκάδες σωματεία βόλεϊ που θέλουν να δουν έναν τελικό μετά από πολλά χρόνια. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις, που έχουν να κάνουν με την φιλοξενία των ομάδων και το γήπεδο που πρέπει να παραχωρηθεί. Πιστεύω ότι μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξέρουμε οριστικά το τι θα συμβεί».

Κοινώς, η ΕΟΠΕ δείχνει σαφή προτίμηση στην Θεσσαλονίκη. Αλλά και η εναλλακτική της Ορεστιάδας θα παίξει δυνατά, ειδικά δεν βγει τελικά άμεσα η έδρα, προκριθεί η ομάδα του Έβρου και αρνηθεί η αστυνομία τον ερχομό στην συμπρωτεύουσα οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα με δεδομένη την παρουσία και αυτών του ΠΑΟΚ και του Άρη…