Στέλνουν (και) την Εθνική Ομάδα με τον Γιάννη Αντετοκούμπο όσο πιο… μακριά από την Θράκη

Η Ξάνθη φλέρταρε έντονα, όπως αποδείχθηκε με την φιλοξενία του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Τελικά το Άρης – Παναθηναϊκός θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη, με το γνωστό θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ Γ. Βασιλακόπουλου για τους λόγους που δεν ήρθε αυτός ο τελικός στην Θράκη.

Από την πρώτη στιγμή μετά την οριστική απόρριψη της Ξάνθης ως πιθανής έδρας της Εθνική, εκφράστηκαν απόψεις (και από το ThrakiSportS) ότι υπάρχει ηθική υποχρέωση από την πλευρά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να αποκαταστήσει την αδικία και την αναστάτωση που έφερε στους κατοίκους της Θράκης, φέρνοντας στην περιοχή μας και δη στην Ξάνθη την Εθνική Ομάδα το προσεχές καλοκαίρι, πριν το Ευρωμπάσκετ.

Αμ δε!

Μπορεί να θέλαμε να φιλοξενηθεί ξανά στην Ξάνθη ένα διεθνές τουρνουά της Εθνικής, όπως συνέβη το 2015, ωστόσο φαίνεται ότι στην Ομοσπονδία έχουν διαφορετική άποψη. Το περασμένο Σάββατο, ο Γενικός Γραμματέας της Τάκης Τσαγκρώνης παρακολούθησε την αναμέτρηση του Απόλλωνα Πάτρας με τον ΠΑΟΚ και έκανε μια αποκάλυψη, που σίγουρα χαροποιεί τους φίλους της επίσημης αγαπημένης στην Αχαΐα αλλά όχι και στην Θράκη.

Όπως τουλάχιστον αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, ο Τάκης Τσαγκρώνης είπε σε “πηγαδάκια” πως η Εθνική Ελλάδας θα συμμετάσχει σε τουρνουά στην πρωτεύουσα της Αχαϊας, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεσή της. Αυτό μάλιστα θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ίδιο ρεπορτάζ.

Άρα, Εθνική από την Θράκη γιοκ! Όσοι θέλουμε, θα έχουμε βέβαια την ευκαιρία να δούμε την Εθνική στην Κωνσταντινούπολη, αν φτάσει στην τελική φάση του ευρωμπάσκετ. Εκτός και αν στην ΕΟΚ αλλάξουν γνώμη – ή εκτός αν σκοπεύουν να κάνουν πολλά τουρνουά και αποφασίσουν κάποιο από αυτά να διεξαχθεί στην Ξάνθη, όπως εκείνο που φιλοξενήθηκε με απόλυτη επιτυχία πριν ενάμισι χρόνο στην περιοχή μας…