Photos: Ο 15χρονος φροντιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και το δώρο του Μουστακίδη που μετατράπηκε σε… γούρι

 

Ακόμα συζητείται στα βολεϊκά στέκια της Αλεξανδρούπολης η ξεχωριστή εμπειρία που έζησε ο 15χρονος Βαγγέλης Ανδραβίζος το περασμένο Σάββατο στην Κηφισιά, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από τον πάγκο της ομάδας την καλύτερη φετινή της εμφάνιση.

Ο Βαγγέλης Ανδραβίζος προέρχεται από την γνωστή βολεϊκή οικογένεια και αποτελεί μέλος της ομάδας των ακαδημιών του Εθνικού, αγωνιζόμενος στην θέση του πασαδόρου αλλά και ως διαγώνιος. Θεωρείται από τα μελλοντικά αστέρια της ομάδας.

Παράλληλα, σχεδόν καθημερινά παρακολουθεί τις προπονήσεις της μεγάλης ομάδας του εθνικού, που γίνονται στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» υπό την καθοδήγηση του Σάκη Μουστακίδη και βοηθά με τον τρόπο του σε αυτές, κάνοντας ό,τι του ζητείται από τους «μεγάλους».

Για να τον ευχαριστήσει, ο Σάκης Μουστακίδης του επιφύλαξε λοιπόν ένα δώρο. Πριν τον αγώνα με την Κηφισιά, εισηγήθηκε στην διοίκηση του ΤΑΑ να ακολουθήσει την αποστολή και ο μικρός Βαγγέλης, ως δώρο για την συνεχή παρουσία του, την αφοσίωσή του στην ομάδα και τις διευκολύνσεις που παρέχει.

Η διοίκηση αποδέχθηκε την πρόταση και έτσι το πρωί του Σαββάτου ταξίδεψε για Αθήνα και την Κυριακή επέστρεψε, διανυκτερεύοντας στο ξενοδοχείο με τους υπόλοιπους παίκτες. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να δει από πολύ κοντά τον αγώνα, από τον πάγκο, αφού οι άνθρωποι του Εθνικού φρόντισαν αν τον δηλώσουν ως φροντιστή της ομάδας.

Όπως ήταν λογικό, ο… Βαγγελάκης, όπως τον αποκαλεί και ο ίδιος ο Μουστακίδης, αποτέλεσε κάτι σαν μασκότ της αποστολής του Εθνικού στην Αθήνα. Αμέσως μετά την σπουδαία νίκη, όλοι μαζί οι παίκτες, με προτροπή του Μουστακίδη, έσπευσαν να τον σηκώσουν ψηλά στον αέρα και αν του αφιερώσουν τη νίκη.

Και όταν λίγο αργότερα, σε πηγαδάκι που είχε στηθεί με τον πρόεδρο του ΤΑΑ Αντώνη Χατζησταύρου, τον αντιπρόεδρο Αντώνη Τελλόπουλο και τον Αλέκο παρασκευόπουλο, ρωτήθηκε από το ThrakiSportS ο Μουστακίδης ποιος από τους τρεις παράγοντες ήταν εκείνος που έφερε γούρι στην ομάδα, ο προπονητής του Εθνικού ήταν αφιοπλιστικός: «Ο… Βαγγελάκης».

Και με δεδομένο το γεγονός ότι ο Μουστακίδης εκτός από αφοπλιστικός είναι και… προληπτικός, δεν θα μας κάνει εντύπωση αν καθιερωθεί πλέον ο 15χρονος Βαγγέλης Ανδραβίζος να καθιερωθεί ως φροντιστής της ομάδας σε όλα τα εναπομείναντα εκτός έδρας παιχνίδια…