Ο Μπάμπης Σταματόπουλος στο ThrakiSportS για τη νέα αρχή της Ορεστιάδας, την… αλλοίωση της Volley League και τον Εθνικό

 

Συνέντευξη στην Έλενα Καρατζίδου

Οι ριζικές αλλαγές που ήρθαν στην ομάδα της Ορεστιάδας στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς φαίνεται πως έκανε καλό σε όλους και φαίνεται πως η ομάδα θα αναγεννηθεί. Στα τελευταία παιχνίδια ο ΑΟΟ δείχνει εικόνες ανάκαμψης με τελευταία και καλύτερη τη πρώτη και μεγάλη νίκη της Ορεστιάδας επί του Κύζικου το Σάββατο, με τη ψυχολογία της ομάδας να έχει αναπτερωθεί και δίνει ώθηση για το κάτι παραπάνω.

Μεγάλο ρόλο σ’ αυτή τη νίκη έπαιξε και ο νέος προπονητής του ΑΟΟ, Μπάμπης Σταματόπουλος ο οποίος ήρθε στην ομάδα με την νέα διοίκηση και προσπαθεί να αλλάξει την άσχημη εικόνα και φαίνεται πως τα καταφέρνει. Το ThrakiSportS τον συνάντησε στο Κλειστό Κολυμβητήριο της Ορεστιάδας όπου πραγματοποιήθηκε και η πρώτη υδρόβια προπόνηση την οποία θέλει να ενσωματώσει στη προετοιμασία και μας μίλησε για τη κατάσταση στην ομάδα, τη Volley League αλλά και τον Εθνικό.

 

ΘS: Το Σάββατο η Ορεστιάδα πέτυχε εντός έδρας μια μεγάλη νίκη μέσα στο ”Νίκος Σαμαράς” κόντρα στο Κύζικο. Ήταν μια νίκη ψυχολογίας; Έδρασε καταλυτικά για την ομάδα;

Μ.Σ: Ήταν μια νίκη η οποία έπρεπε να έρθει γιατί ήμασταν με τη πλάτη στο τοίχο. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε, αυτό έπρεπε να γίνει. Το ήθελε η ομάδα, οι παίκτες, η διοίκηση, όλοι. Το θετικό ήταν ότι παρόλο που το θέλαμε όλοι, δε μας δημιουργήθηκε άγχος και οδηγηθήκαμε στην επιτυχία αυτή. Αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε όνειρα, μας δείχνει το δρόμο για να συνεχίσουμε και να επιτύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να μπούμε στα Play Out σε πρώτη φάση.

ΘS: Από τα λεγόμενα σας είναι φανερό ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για την ανάκαμψη της Ορεστιάδας. Στη συνέχεια η Ορεστιάδα έχει δύσκολους αντιπάλους. Θεωρείται ότι υπάρχουν παιχνίδια όπως με τον Κύζικο που είναι μονόδρομος να κερδηθούν;

Μ.Σ Δε νομίζω ότι δεν υπάρχει ελπίδα, γι’ αυτό και τρέχουμε όλοι. Αν δεν υπήρχε ελπίδα δε θα ασχολούμασταν καν. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Υπάρχουν παιχνίδια όπως με τον Κύζικο αλλά για μένα σε κάθε παιχνίδι πρέπει να πολεμάμε γιατί ότι μπορούμε να πάρουμε θα είναι για μας κέρδος. Για μας είναι καθήκον να μπαίνουμε σε κάθε αναμέτρηση και να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό.

Θ.S Αναλάβατε την ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο για εκείνη που όλα ήταν αμφίρροπα. Τι κατάσταση επικρατούσε όταν πρωτοήρθατε;

Μ.Σ Πιο δύσκολα δε γινόταν, δεν υπήρχε τίποτα θετικό πουθενά. Το ηθικό των παικτών ήταν καταρακωμένο. Υπήρχαν πολλά προβλήματα και με την οργάνωση και με τις μετακινήσεις. Η καινούρια διοίκηση όμως τα έβαλε όλα σε μια σειρά και μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε και η συνέχεια θα είναι ελπιδοφόρα. Τα αρχικά προβλήματα τα ξεπεράσαμε.

Θ.S Σαν γνώστης του βόλεϊ τι θεωρείται ότι πήγε λάθος και μια ομάδα όπως η Ορεστιάδα που έδωσε στιγμές δόξες τόσο στη πόλη όσο και σε όλη τη Θράκη αυτή τη στιγμή φιγουράρει στη τελευταία θέση και κινδυνεύει με τον υποβιβασμό από μια κατηγορία όπως η Volley League, που άλλοτε ήταν πρωταγωνίστρια;

Μ.Σ Δεν είναι δύσκολο να φτάσει μια ομάδα σ’ αυτό το σημείο ιδίως στις μέρες που ζούμε με την οικονομική κρίση. Οι επαρχιακές ομάδες έχουν ένα ντισαβαντάζ, αυτό των μετακινήσεων. Για να ταξιδέψουμε στην Αθήνα, χρειαζόμαστε πάρα πολλά χρήματα, ένα πρόβλημα το οποίο οι ομάδες της Αθήνας δε το έχουν. Μόνο αυτό παίζει τεράστιο ρόλο σε μας καθώς σαν επαρχιακή ομάδα ένα κομμάτι της χρηματοδότησης θα δοθεί εκεί και αυτομάτως είμαστε μείον ένα παίκτη. Μιλάμε για έναν παίκτη της τάξεως των 20.000 ευρώ το οποίο εμείς θα στερηθούμε και οι ομάδες της Αθήνας όχι. Αυτό κατά κάποιο τρόπο είναι και αλλοίωση του πρωταθλήματος. Αυτό βέβαια δεν είναι δικαιολογία ούτε κάτι καινούριο απλά τώρα φάνηκε λόγω της οικονομικής κρίσης κι επειδή δεν υπάρχει μεγάλη δυνατότητα και ρευστό το πληρώνει η ομάδα.

Θ.S Σε τι επίπεδο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα; Χρειάζεται κάτι παραπάνω ή αυτοί οι παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή μπορούν να βγάλουν το κάτι παραπάνω;

Μ.Σ Αυτή είναι η ομάδα, αυτοί είναι οι παίκτες, αυτός είναι ο προπονητής, αυτή είναι η δίοικηση, δε μπορούμε ν’ αλλάξουμε τίποτα και δε μπορούμε να φέρουμε τίποτα. Αυτοί που είμαστε, αυτοί θα παλέψουμε μέχρι τέλος για να μπορέσουμε να σώσουμε την ομάδα.

Θ.S Η Ορεστιάδα γνώρισε ριζικές αλλαγές και στο διοικητικό κομμάτι. Η νέα διοίκηση έχει αλλάξει πράγματα στην ομάδα; Βρίσκεται δίπλα σας;

Μ.Σ Η νέα διοίκηση είναι άνθρωποι που οι περισσότεροι ξέρουν από βόλεϊ και έχουν ασχοληθεί από διάφορες θέσεις είτε ως παράγοντες είτε ως παίκτες. Αντιμετώπισαν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία έπρεπε να λυθούν άμεσα και συνεχίζουν να το αντιμετωπίζουν κάθε μέρα. Είναι δίπλα στην ομάδα, τρέχουν πάρα πολύ και παλεύουν με το χρόνο. Ακόμη κι αυτοί μπαίνουν σ’ ένα ρυθμό και όσο περνούν τα παιχνίδια και ο καιρός τα πράγματα είναι καλύτερα.

Θ.S Εκτός από την Ορεστιάδα, άλλη μια ομάδα της Θράκης ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αγωνίζεται στη Volley League. Πως βλέπετε εσείς τον Εθνικό που φέτος κάνει μια αρκετά καλή πορεία κι έχει κατοχυρώσει και τη θέση της στην 8αδα;

Μ.Σ Ο Εθνικός έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι κάνει μια αξιόλογη πορεία, γίνεται μια πολύ καλή δουλειά εκεί, δεν κινδυνεύουν να πέσουν και κάθε χρόνο πάνε πολύ καλά. Εύχομαι να συνεχίσουν έτσι, είναι δικοί μας άνθρωποι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να παραμείνουμε και οι δύο στη κατηγορία.

Θ.S Πως βλέπετε τη κατάσταση γενικότερα στη Volley League;

Μ.Σ Η κατάσταση στη Volley League απ ότι φαίνεται και από τις άλλες ομάδες που έχουμε επικοινωνία, δεν είναι και στα καλύτερα της. Ξεχωρίζουν οι πρωτοπόρες ομάδες κι από κει και πέρα γίνονται στις άλλες ομάδες μια συντήρηση. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες και μια απ αυτές είμαστε και εμείς που παλεύουν για τη σωτηρία τους.

Θ.S Θα θέλαμε ένα μήνυμα για το τέλος τόσο προς το κόσμο της Ορεστιάδας και γενικότερα στο κόσμο της Θράκης ώστε να είναι δίπλα στην ομάδα και για το τι θα δει από την Ορεστιάδα.

Μ.Σ Κάνω έκκληση για ακόμη μια φορά στο κόσμο να είναι δίπλα στην ομάδα. Η Ορεστιάδα καλώς ή κακώς δεν έχει πολλά πράγματα να επιδείξει και αν θέλει ο κόσμος, να έρχεται κάθε δεύτερο Σάββατο να βλέπει ένα παιχνίδι σε στυλ διασκέδασης και ψυχαγωγίας κι έτσι θα είναι δίπλα στην ομάδα αυτές τις δύσκολες ώρες. Η ομάδα έχει ανάγκη το κόσμο καθώς θα δώσει μια σειρά με δύσκολα παιχνίδια και 3 εντός έδρας που πρέπει σίγουρα να τα κερδίσει.