Όταν ο Πανθρακικός έπαιρνε αποτέλεσμα από την Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στο Παρίσι (όπου… διασύρθηκε απόψε η Μπαρτσελόνα)

 

Η Παρί Σεν Ζερμέν διέσυρε με 4-0 την Μπαρτσελόνα  στην επανέναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ και με το ένα πόδι έχει προκριθεί στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, πετώντας εκτός συνέχειας το για πολλούς μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Πόσοι θυμούνται όμως ότι αυτή η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η ίδια ομάδα που πριν οκτώ χρόνια είχε αντιμετωπίσει στο Παρίσι και ο Πανθρακικός, η ομάδα που πριν τρεις εβδομάδες εγκατέλειψε τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, αλλά τότε είχε ανέβει στα μεγάλα σαλόνια και δεν φείδονταν χρημάτων για να προετοιμάζεται εις τας Ευρώπας και να κλείνει μεγάλα φιλικά, με το πιο σημαντικό της ιστορίας του να είναι αναμφισβήτητα αυτό με την Παρί.

Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου του 2009, αλλά λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στο προάστιο Εβρί-Κουρκουρόν του Παρισιού όπου βρίσκεται το γήπεδο “Robert Bobin”, αναβλήθηκε και διεξήχθη 24 ώρες μετά, αφού πρώτα μεταφέρθηκε  στο Εβρί-Μποντούφλ. Εκεί μάλιστα η ομάδα της Κομοτηνής κατάφερε και να σκοράρει και να μην χάσει, ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο τα φιλικά εκείνης της περιόδου, η οποία ωστόσο είχε την χειρότερη δυνατή κατάληξη.

Ο Πανθρακικός είχε αποσπάσει ισοπαλία και μάλιστα με σκορ, 1-1. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 12ο λεπτό με τον Ν’Γκόι. Ωστόσο, οι “πράσινοι”, που αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ματς φορούσαν τις… ροζ εμφανίσεις, αντέδρασαν στο 28′ με τον Φιλιπ Αρσένιεβιτς και το 1-1 που διαμορφώθηκε σε εκείνο το σημείο, παρέμεινε ως το τέλος του παιχνιδιού, χαρίζοντας μια ισοπαλία γοήτρου απέναντι σε μια ομάδα που σήμερα διέσυρε την μεγάλη Μπαρτσελόνα (στο άλλο ματς της βραδιάς η Μπενφίκα με γκολ του Μήτρογλου νίκησε με 1-0 την Μπορούσια Ντόρτμουντ).

Για να επιστρέψουμε στο φιλικό του 2009, ο Πανθρακικός είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι με την εξής σύνθεση: Ρόκα, Βελάσκο (55’ Αργυρίου), Τζόκιτς, Κλεμάν, Τροϊζε (80’ Μπαχαρίδης), Φαγιάρδο (75’ Καζάκης), Αρσενίεβιτς (75’ Κωνσταντινίδης), Μαρσελάο (80’ Σακελλαρίου), Καπετάνος (55’ Στόϊκος), Ντιαλό (55’ Μπουβάλ), Οράκ (75’ Κανωτίδης).

Δείτε παρακάτω ορισμένα στιγμιότυπα από την ιστορική αναμέτρηση, όπως ανέβηκαν τότε στο youtube, που δεν ήταν τότε τόσο δημοφιλές όσο σήμερα…