Football League: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Με την 15η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Football League. Αρκετοί ποδοσφαιριστές και προπονητές με πέρασμα από ομάδες της Θράκης, συμμετέχουν με διάφορες ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης.  Στην αγωνιστική αυτή αν και αρκετοί αγωνίστηκαν κανένας δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Χανιά – Τρίκαλα 1-0: Εκτός έδρας ήττα για το συγκρότημα του Βοσνιάδη. Για τα Τρίκαλα βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση χωρίς να αντικατασταθεί ο Μουμίν ενώ σαν αλλαγές αγωνίστηκαν οι Μπαικαρά και ο πρώην Πάνθρακας Ρομπέρ. Αντίθετα καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήραν οι Σαρακατσάνος, Ριζογιάννης και ο πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού Αποστολίδης.

Σπάρτη- ΟΦΗ 1-0: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Σπάρτη με βασικό τον εβρίτη Δημήτρη Σιώπη που αντικαταστάθηκε στο 72′ λεπτό. Για την πλευρά του ΟΦΗ βασικός και χωρίς να αντικατασταθεί ο εβρίτης και πρώην παίκτης της Ξάνθης Δημήτρης Κομεσίδης.

Αγροτικός Αστέρας- Κισσαμικός 4-0: Ο Αγροτικός Αστέρας του Νίκου Νεντίδη πέτυχε εμφατική νίκη εναντίον του Κισσαμικού σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Για τον Αγροτικό βασικός σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ο πρώην του Πανθρακικού και ΑΕΚ  Νίκος Αργυρίου. Αλλαγή στο 46′ λεπτό πέρασε ο  Βασίλης Τριανταφυλλάκος ενώ καθόλου δεν αγωνίστηκε  ο πρώην του Πανθρακικού Μπούτσικος. Για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε ως βασικός σε όλη την αναμέτρηση ο Τσερκέζος ενώ δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Σταθάκης, Κουρέλλας όπως και οι πρώην Πάνθρακες Μπουγαίδης και Νικόλτσης.

Παναιγιαλειός- ΑΕΛ Καλλονής 2-0: Βασικός για τους γηπεδούχους ο Γκαραβέλης με πέρασμα από Πανθρακικό και Ξάνθη στην οποία και ανηκεί.

Απόλλων Σμύρνης- ΆρηςΣ 2-2: Ισοπαλία στο ντέρμπι της αγωνιστικής με την ομάδα του Απόλλωνα να βρίσκεται στην 1η θέση έχοντας 3 βαθμούς παραπάνω από την δεύτερη Λαμία που έχει ωστόσο ένα παιχνίδι λιγότερο. Για τους γηπεδούχους του Άκη Μάντζιου, βασικός αγωνίστηκε  ο Ταίρης όπως και  πρώην της Ξάνθης Ομπόντο που αντικαταστάθηκε στο 29′ λεπτό. Καθόλου δεν αγωνίστηκαν ο πρώην χαφ της Ξάνθης και του Πανθρακικού Τσιάρας,  ο εβρίτης Χιντζίδης και πρώην του Πανθρακικού Τζάνης. Για τους φιλοξενούμενους και την ομάδα του ΑΡΗ, βασικός ξεκίνησε που αντικαταστάθηκε στο 83′ λεπτό. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην των Ξάνθης και Πανθρακικού Τσουμάνης όπως και ο πρώην επίσης των Ξάνθης και Πανθρακικού Χαριτωνίδης.

Καλλιθέα- Πανελευσινιακός 0-0: Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού και νεαποκτηθείς από την ομάδα της Ελευσίνας  Σακελλαρίου.

Αναγέννηση Καρδίτσας- Αχαρναικός 2-0: Στην πολύτιμη νίκη της Αναγέννησης απέναντι στον Αχαρναικό δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Κουτσόπουλος και Ζδράβος. Αμφότεροι πρώην παίκτες του Πανθρακικού.

Αιγινιακός- Πανσερραικός 0-0: Στην λευκή ισοπαλία του Αιγινιακού με τον Πανσερραικό, βασικός αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Γκατσολάρι που αντικαταστάθηκε στο 85′ λεπτό ενώ καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο νεαποκτηθείς από την ομάδα του Πανθρακικού Νίκος Μήλιος.  Για τους φιλοξενούμενους βασικός ολοκληρώνοντας το 90′ λεπτό αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Γαβριηλίδης.