Ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ το χρέος του Πανθρακικού μόνο προς το Δημόσιο

 

Κάθε άλλο παρά μικρό είναι το χρέος που έχει δημιουργήσει ο Πανθρακικός προς το Ελληνικό Δημόσιο. Όπως άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, «μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ».

Οι πληροφορίες του ThrakiSportS ανεβάζουν αυτό το ποσό στο 1 εκατ. 200 χιλιάδες ευρώ, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο ακόμα και για συσσωρευμένο χρέος 1,5 εκατ. ευρώ. Πιθανότατα η αλήθεια να είναι… και τα δύο.

Το πιο σημαντικό ασφαλώς είναι το χρέος προς το Δημόσιο, κυρίως από ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ (για ποδοσφαιριστές αλλά και υπαλλήλους). Εκεί υποτίθεται, όπως συμβαίνει με όλες τις επιχειρήσεις, ότι ο εργοδότης οφείλει να καταβάλει αυτές τις εισφορές και μάλιστα παρακρατά και κάποιο ποσό από τους εργαζόμενους για τον λόγο αυτόν.

Αυτό το χρέος δεν σβήνεται εύκολα, ακόμα και τώρα που η ΠΑΕ βρίσκεται υπό εκκαθάριση και έχει πέσει στα ερασιτεχνικά πατώματα. Το ποσό αυτό είναι που οφείλουν οι μεγαλομέτοχοι αλλά και τα μέλη του τελευταίου ΔΣ και όπως είναι γνωστό, με το κράτος δεν είναι να τα βάζει κανείς. Θα κυνηγά τους οφειλέτες μια ζωή και το ποσό θα βαρύνει και τα πρόσωπα και το σωματείο.

Αυτό το χρέος είναι που φημολογείται ότι ανέρχεται στα 1,2 εκατ. ευρώ και για αυτό το ποσό λέγεται ότι υπήρξε σχετικός διακανονισμός με τον Τάσο Καραολάνη, ώστε σταδιακά να μπορέσει να το εξοφλήσει. Έτσι κι αλλιώς, από την στιγμή που θα τον κυνηγά προσωπικά όπως και τα άλλα μέλη του τελευταίου ΔΣ του Πανθρακικού, έχει κάθε λόγο να μπορέσει κάποια στιγμή να το εξοφλήσει.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα χρέη προς τους παίκτες, σαν και αυτά που χρωστιούνται σε Κάσες και Μουδούρογλου και οδήγησαν στην αφαίρεση 18 συνολικά βαθμών. Τα χρέη προς του παίκτες από την στιγμή που η ομάδα έπεσε και δεν υφίσταται πλέον ΠΑΕ, χάνονται. Ωστόσο θα αναβιώσουν αλλά μέχρι το 50% όταν ο Πανθρακικός καταφέρει να ανέβει ξανά στα επαγγελματικά σαλόνια.

Λέγεται ότι το συνολικό ποσό των χρωστουμένων προς τους παίκτες είναι κοντά στις 300 χιλιάδες και σε κάθε περίπτωση δεν ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ. Αυτό το ποσό όταν έρθει η ώρα θα αναβιώσει στο μισό. Και όπως γίνεται αντιληπτό, είναι αυτό που αυτή τη στιγμή απασχολεί λιγότερο τους ανθρώπους που καλούνται να πληρώσουν.

Πάντα το ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το κράτος. Όταν χρωστάς σε αυτό – και ιδιαίτερα σε μια συγκυρία που προσπαθεί να μαζέψει το κάθε ευρώ και δεν χαρίζει χρέη αλλά και δεν ξεχνά – τότε υπάρχει πρόβλημα….