ΕΣΠΕΘΡ: Άνετα νίκησε την Καβάλα το Σουφλί και πάει στην Ξάνθη για να «κλειδώσει» τον τίτλο στην Β’ Εθνική

 

Ο Α.Σ.Α. Έβρος Σουφλίου επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Α.Ο. Καβάλας για τη 7η αγωνιστική της Β΄ Εθνικής Ανδρών στο κλειστό του Σουφλίου, νικώντας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες την μέχρι πρότινος βασική αντίπαλο των εβριτών για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι παίχτες του Έβρου Σουφλίου παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι και κατάφεραν να πάρουν ακόμα ένα «τρίποντο» παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη, η ομάδα της Καβάλας δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στους «Σουφλιώτες». Πλέον η Καβάλα έχει τεθεί εκτός διεκδίκησης και η ομάδα του Νίκου Μούχλια με νίκη την προσεχή εβδομάδα στην Ξάνθη θα κλειδώσει τον τίτλο.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο και μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό είχαμε έναν αγώνα όπου οι Εβρίτες ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στις απαιτήσεις του αγώνα. Στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, αλλά μετά 18-18 και το 20-20 ο Έβρος Σουφλίου απέκτησε τον έλεγχο, πήρε το +5 και έκανε το 25-20 σε 27 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ, ο Έβρος Σουφλίου είχε ρυθμό και ξεκίνησε με την ίδια σοβαρότητα και απέκτησε γρήγορα το προβάδισμα, ανεβάζοντας μετά το 16-12 την απόδοσή του και πιέζοντας την υποδοχή της Καβάλας (21-14) με το σετ να ολοκληρώνεται 25-18 και σε 20 λεπτά.  Με την ψυχολογία υπέρ τους, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλά και στο τρίτο σετ (8-6, 16-9) με τον Α.Ο. Καβάλας να μην βρίσκει λύσεις στην επίθεση και το σετ να τελειώνει 25-20 σε 23 λεπτά (από την αναμέτρηση αυτή είναι η φωτό του Βασίλη Κάλλη τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά).

«Ήταν ένα όμορφος αγώνας απέναντι σε έναν έμπειρο και μαχητικό αντίπαλο. Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη μιας και ο κορμός της ομάδας μας αποτελείται από παιδιά ηλικίας 15 με 17 ετών συνεπικουρούμενα από τρείς πιο έμπειρους αθλητές. Δεν είναι εύκολο για μια τέτοια ομάδα να διαχειριστεί σωστά και σε μεγάλη διάρκεια την πίεση ενός αγώνα. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και διαστήματα όπου χάνεται η συγκέντρωση», σχολίασε ο Νίκος Μούχλιας.

Ο προπονητής του Έβρου Σουφλίου πρόσθεσε: «Το ότι είμαστε στην πρώτη θέση δεν σημαίνει ότι έχουμε την παντοδύναμη ομάδα, έχουμε όμως μια ομάδα που βασίζεται στο εξαιρετικό κλίμα μεταξύ των αθλητών και παλεύει το κάθε παιχνίδι , άσχετα με τον αντίπαλο. Στην κρίσιμη ηλικία που βρίσκονται οι αθλητές μας το σημαντικότερο για εμένα είναι να μάθουν πρώτα σωστά τα τεχνικά κομμάτια του βόλεϊ και σε συνδυασμό με την ορθή αγωνιστική συμπεριφορά να εξελιχθούν σε αγωνιστικό επίπεδο. Είμαστε πράγματι ευτυχείς που η προσπάθεια αυτή έχει ανταπόκριση και ο κόσμος του Σουφλίου, ο οποίος έχει το βόλεϊ στο αίμα του, γεμίζει ασφυκτικά το γήπεδο πράγμα το οποίο δεν το έχω συναντήσει σε καμία άλλη ομάδα του ομίλου μας».

Τα σετ: 3-0 (25-20, 25-18, 25-20) σε 68 λεπτά.
Διαιτητές:  1ος  Μαργαριτίδης,  2ος  Ντεληλάμπρου

Α.Σ.Α. ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Μούχλιας Νίκος): Κοτσάνης  (c), Αλεξούδης Ιασ., Αλεξούδης Κων., Γκουδούλας, Κάβουρας, Κάλφας (λ), Κεσούδης, Κουτσούλας, Ντούμας, Παπαδημητρίου Χαρ., Πατσιάς (λ), Σαρδανίδης.
Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ  (Μορφίδης Γιώργος): Μαγκαβέτσος, Παπανικολάου, Αϊβαζίδης (c), Ξανθόπουλος, Δημητριάδης, Σαχινίδης (λ), Σαράφης, Παπαδόπουλος Θ. (λ), Κόνσολας, Καλανταρίδης, Ανδαβόγλου, Ρέμος, Ιωαννίδης, Παπαδόπουλος Α.