ΕΠΣ Ξάνθης: Άνετη εκτός έδρας νίκη του πρωτοπόρου Άρη Αβάτου επί του Νέστου Κύρνου

 

Ακόμη μία νίκη πανηγύρισε το συγκρότημα του Κυριάκου Κετσεμενίδη, καθώς ο πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα Άρης Αβάτου πέρασε αλώβητος και από την έδρα του Νέστου Κύρνου με 0-3.

Ο Άρης Αβάτου ήταν ο κυρίαρχος καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης σκοράροντας 3 τέρματα και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν φάνηκε απειλητικός προς την εστία του Αμουτζάκη.

Στο 29′ λεπτό ο Άρης Αβάτου πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ταχτσίδη με μονοκόμματο σουτ μετά την σέντρα του Πασχαλάκη γράφοντας το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Χαριτίδης με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής πραγματοποίησε το 0-2. Στο 35′ το μακρινό σουτ του Πασχαλάκη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κύρνου, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ξανθόπουλου στο 43′ σε ένα διάστημα που η ομάδα του Αβάτου ήταν καταιγιστική.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν εξίσου εντυπωσιακό με τον Άρη να ρίχνει στροφές μιας και είχε κριθεί κατά πολύ ο νικητής. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 60′ και πάλι με τον Χαριτίδη με σουτ εντός περιοχής πετυχαίνοντας και το δεύτερο προσωπικό του στην αναμέτρηση.

Με αυτήν την νίκη, ο Άρης Αβάτου μεγάλωσε την διαφορά από τον πέμπτο της βαθμολογίας, μιας και η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης έχασε βαθμούς στην εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον του Α.Ο Βιστωνίδας. Έτσι συνέχισε να παίρνει βαθμούς πλεονεκτήματος ενόψει των πλέι οφ.

Νέστος Κύρνου: Ικρέμογλου Γκιοκχάν, Χασάν Ορτσούν, Μουμίνογλου Μπατακάν, Κελλίδης, Μουζαφέρογλου Μουζαφέρ, Αμέτογλου Τζοσκούν, Σερήφογλου Ερχάν (46′ Ελευθεριάδης), Αλή Γκιουνγκιόρ, Βελή Μπαιράμ, Χαλή Ουγούρ, Μουρτεζά Ογλού (36′ Χουσείν Μπέρκε)

Άρης Αβάτου: Αμουτζάκης, Βασιλειάδης Γ. (46′ Δόντσος), Μπουνταγκίδης (46′ Δασκαλάκης), Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Σουκρή Ογλού Σουκρή (55′ Βασιλειάδης Γ.), Πασχαλάκης, Ταχτσίδης, Κοτόπουλος, Χαριτίδης, Ξανθόπουλος