Το άρθρο Κόλκα για την «αντιπαθητική» Ξάνθη και η «υπαγορευμένη» απάντηση που… «άναψε ψωτιές» και «ξεκίνησε πόλεμο»

 

«Alert: Ξεκίνησε «πόλεμο» με ομάδα της Superleague ο Κόλκας!». Με τα λόγια αυτά η ιστοσελίδα Sportdog αναφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στον «πόλεμο» που άνοιξε ο δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ με την ομάδα της Θράκης.

Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο του, που είχε ακολουθήσει το ματς του Κυπέλλου και εξηγούσε από τον τίτλο του «γιατί δεν μπορείς να συμπαθήσεις την Ξάνθη». Απάντησε η «Ξάνθη Sport» και ανταπάντησε αυτός και μάλιστα με όλους τους τρόπους. Αναφέρθηκε στην τηλεοπτική του εμφάνιση στον Σκάι, αναφέρθηκε στο νεώτερο άρθρο του στην ιστοσελίδα sdna, κυρίως όμως στα προσωπικά του προφίλ στα social media. Και έκανε λόγο για ομάδα της Ξάνθης που «είναι εγκλωβισμένη σε μια παρέα που νομίζει πως ορίζει τις αξίες της όπως την βολεύουν».

Ο Σταύρος Κόλκας, για να το ξεκαθαρίζουμε, είναι δηλωμένος πρώτα ως οπαδός του ΠΑΟΚ και μετά ως δημοσιογράφος. Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν έχει τιμωρηθεί, ακόμα και με άρνηση χορήγησης διαπίστευσης σε τελικό κυπέλλου, για τον εριστικό τρόπο με τον οποία συχνά εκφράζεται, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο κομψά είναι η αλήθεια στην αρθογραφία του. Είναι όμως αλήθεια ότι έχει φανατικό κοινό, ότι τον διαβάζει πολύς κόσμος, ότι επηρεάζει με την πένα του καταστάσεις. Οπότε είναι άξιο μνείας και το τι έγραψε και το τι του απαντήθηκε και το τι ανταπάντησε.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πέμπτη βράδυ, μετά το ματς του Κυπέλλου, ο Κόλκας ανεβάζει στο sdna σχολιογραφικό θέμα με τίτλο «Δεν μπορείς να συμπαθήσεις την Ξάνθη». Το κείμενο έχει ως εξής:

«Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν κανόνες. Ο καθένας ορίζει τους δικούς του. Ανάλογα με το ύφος της επιχείρησης και τα θέλω του επενδυτή. Με αφορμή τον αγώνα με την Ξάνθη, παρατήρησα μία εικόνα που μάλλον οι Ακρίτες την έχουν δουλεμένη. Γράφει ο Σταύρος Κολκας…

 

Στο κείμενο αυτό απάντησε η Ξάνθη Sport το μεσημέρι της Παρασκευής, ως εξής:

«Τον οπαδό της δημοσιογραφίας δεν κατηγόρησε ποτέ κανείς. Τον ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ και ΑΜΑΘΗ οπαδό της δημοσιογραφίας έχουμε όμως κάθε δικαίωμα να περιφρονήσουμε. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο που είναι γεννημένοι για να προκαλούν. Σε αυτούς δεν χρειάζεται απάντηση, τους αφήνεις βουτηγμένους στον λαϊκισμό τους. Το ξαναλέμε. Επαγγελματίες είναι και έτσι πράττουν την δουλειά τους. Εμείς όμως δεν μπορούμε κάποια πράγματα να τα αφήσουμε αναπάντητα. Κυρίως όταν αυτά έχουν δημοσιευτεί σε ένα Πανελλήνιας εμβέλειας site, όπως το SDNA το οποίο έχει και μερικούς εξαιρετικούς αρθρογράφους. Σκεφτείτε το λίγο. Τίτλος σε site το 2017 για μια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ομάδα. «Την Ξάνθη, ΔΕΝ μπορείς να την συμπαθήσεις». Φανταζόμαστε πώς αν αυτό το έγραφε για την Λάρισα ή τα Ιωάννινα, εύκολα θα μετέβαινε σε αυτήν την πόλη ξανά…για μια μετάδοση. Σωστά; Ή αν έγραφε το αντίστοιχο για τον Άρη ή τον Ηρακλή εκεί στον τόπο του.

Για να τελειώνουμε με την απάντηση στο παρακάτω άρθρο, που θα αντιγράψουμε από το SDNA, θα υπενθυμίσουμε στον κόσμο κάποια πράγματα. Την Ξάνθη κύριε Κόλκα ΔΕΝ την άνοιξαν Σάββατο βράδυ τις τράπεζες για να ξεχρεώσει και τα επόμενα χρόνια να ψάχνει επιχειρηματίες (βρήκαν τελικά της οντότητας Σαββίδη, το πώς δεν έχει σημασία) με το σταγονόμετρο χρωστώντας σε όποιον μιλάει Ελληνικά. Παρά ταύτα να διατηρείται στην Κατηγορία κύριε Κόλκα, με τροποποιήσεις άρθρων, διατάγματα με ψηφίσματα που γινόντουσαν στις 12 το βράδυ και να μην μακρηγορούμε, όπως έγιναν για διάφορες «μεγάλες» ομάδες της χώρας μας .

Η Ξάνθη κύριε Κόλκα, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, έχει χάσει τον κόσμο της τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι μια ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ πόλη, με ο,τι και αν σημαίνει αυτό πληθυσμιακά. Αλλά έχει περήφανο κόσμο, που τον πιάνετε στο στόμα σας, ο οποίος ουδέποτε προκάλεσε οτιδήποτε σε αντίθεση με τους δικούς σας ! Τους πολλούς ! Το γήπεδο θα το ξαναγεμίσουμε, να είστε σίγουρος για αυτό. Όπως την τετραετία 2004-2008 που δεν μπορούσες εσύ να γεμίσεις ούτε το πέταλο ! Η Ξάνθη κύριε Κόλκα δεν χρωστάει σε κανέναν ! Είναι ΚΑΘΑΡΗ ! Παίζει με τις δυνάμεις της κύριε Κόλκα και σε αυτό το κομμάτι να σας υπενθυμίσουμε ο,τι αν αρχίσει να χρωστάει στον οποιονδήποτε θα την ρίξουν κατηγορία ! Επίσης…τι σημαίνει πώς αν ο Κύζας δεν σας σεβαστεί θα τον βρείτε-ως ΠΑΟΚ- μπροστά σας;; Υπάρχει καμία εισαγγελία να παρέμβει; Τέλος κύριε Κόλκα, αφανή ήρωα της δημοσιογραφίας του ΠΑΟΚ, δεν είναι μόνο οι Λουτσιάνο και Μαρτσέλο που σε έχουν «πονέσει». Αλλά ΚΑΙ ο Ραζίντσκι. ΚΑΙ ο Κλέιτον. Ακόμα και ο Καπετάνος ΒΡΕ ΚΟΛΚΑ, σε «πόνεσε». Και θα σας «πονάμε» για πολλά – πολλά χρόνια ακόμα. Γεροί να ήμαστε…

ΒΡΕ ΚΟΛΚΑ, άκου να δεις και κάτι στο τέλος. Ο ΠΑΟΚ μέχρι πριν από 3-4 χρόνια ήταν στο ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ με την Ξάνθη ως ομάδα με εξαίρεση κάποιες χρονιές. Εκ των πραγμάτων, τα παιχνίδια ήταν είναι και θα είναι ΑΜΦΙΡΡΟΠΑ ! ΓΚΕ-ΓΚΕ;»

 

Στο κείμενο αυτό απάντησε με την σειρά του ο Κόλκας, με το υστερόγραφο του τελευταίου άρθρου του:

«Για να καταλάβουμε και τι συμβαίνει στη δημοσιογραφία της επαρχίας. Γράφω εγώ για την Ξάνθη, βάζοντας το ονοματάκι μου, την φατσούλα μου και ξέρεις ρε φίλε ποια είναι η άποψή μου η οποία βέβαια στηρίζεται σε γεγονότα. Γράφει ένα τοπικό σάιτ της Ξάνθης έναν υπαγορευμένο κείμενο εναντίον μου, χωρίς υπογραφή και γεμάτο μαγκιά. Και εκεί καταλαβαίνεις γιατί η ομάδα της Ξάνθης είναι εγκλωβισμένη σε μια παρέα που νομίζει πως ορίζει τις αξίες της όπως την βολεύουν. Και για αυτόν τον λόγο το στάτους της από εδώ και στο εξής θα είναι συγκεκριμένο, με τον φόβο όσο περνάνε τα χρόνια να φθίνει. Νομίζω πως οι πραγματικοί οπαδοί του ΑΟΞ με νιώθουν…».

Στο ίδιο μήκος κύμματος ήταν και οι τηλεοπτικές του δηλώσεις ενώ αρκετά πιο αιχμηρός αλλά και… εριστικός ήταν στο προσωπικό του προφίλ στο facebook: