Super League: Οι δηλώσεις Λουτσέσκου και Ίβιτς μετά την λευκή ισοπαλία στα Πηγάδια

 

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στα Πηγάδια και την λευκή ισοπαλία της ομάδας του με τον ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου.

Χαρακτήρισε θετικό το αποτέλεσμα για την ομάδα του, καθώς θα διατηρηθεί στην πεντάδα των πλέι οφ ανεξαρτήτως του αγώνα της ΑΕΚ, αλλά και δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα. Υποστήριξε ακόμα ότι ήταν μια ισοπαλία σαν… νίκη για την Ξάνθη.

Ο Λουτσέσκου είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.

Το πρόγραμμα μας είναι πολύ δύσκολο, οπότε αυτή η ισοπαλία είναι σαν νίκη για εμάς. Παίζοντας κάθε τρεις ημέρες και αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ, είναι πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε να τον σταματήσουμε και να πάρουμε έναν βαθμό.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε σε εμάς, στο δεύτερο τον έλεγχο είχε ο ΠΑΟΚ, όμως και εμείς αντιδράσαμε καλά. Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ μας πίεσε.

Επίσης υπήρχαν αρκετά φάουλ και στημένες φάσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση στην περιοχή μας. Ωστόσο, μόνο σε μια στημένη φάση δε λειτουργήσαμε καλά με τον Βαρέλα να έχει την ευκαιρία αλλά τον γκολκίπερ μας να τον σταματάει. Νομίζω είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα».

Από την πλευρά του, ο Βλάνταν Ίβιτς είπε και αυτός για το παιχνίδι: «Ήταν συνεχόμενα ματς. Έχουμε πολλά παιχνίδια και βγήκε η κούραση και σε εμάς και στον αντίπαλο. Μπορεί να έπαιξε και αυτό ρόλο αναφορικά με τις τελικές που είχαμε. Σήμερα, δυστυχώς δεν κερδίσαμε, ωστόσο, συνεχίζουμε» .

Για την διαχείριση του ρόστερ, καθώς εμφάνισε πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς της Πέμπτης, είπε: «Όταν οι ίδιοι παίκτες παίζουν κάθε τρεις μέρες παιχνίδι, έρχεται και η κούραση. Φάνηκε και στο προηγούμενο ματς αυτό. Κάποιοι για άλλους λόγους μπορεί να αισθάνονται λίγο πιεσμένοι ή να έχουν μικρά προβλήματα, θέλουμε να τους προστατέψουμε» .

Σε ερώτημα για την διαιτησία και τις διαμαρτυρίες του, ανέφερε: «Είχα μιλήσει πριν μερικές ημέρες και δεν θα τα ξαναπώ. Για μένα από την πλευρά μου, όταν βλέπω πως δεν με ικανοποιεί, το φυσιολογικό είναι να πας στον τέταρτο διαιτητή και να πεις τι σε ενοχλεί. Όπως είπα και στο παρελθόν, στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, έχουμε τώρα το ματς της Πέμπτης» .

Τέλος, ενόψει του ματς με την Σάλκε την προσεχή Πέμπτη ανέφερε: «Κοιτάξτε, είναι τόσα παιχνίδια, σίγουρα είναι ξεχωριστή αναμέτρηση. Θα δώσουμε το 100%, τον καλύτερο μας εαυτό. Ωστόσο αυτοί που οργανώνουν τα παιχνίδια, πιστεύω θα ήταν πιο φυσιολογικό να παίξουμε Τετάρτη στο Κύπελλο για να έχουμε μια μέρα παραπάνω να ξεκουραστούμε. Πιστεύω είναι λογικό αυτό που λέω» .