Γ’ Εθνική: Λύγισε στην ανωτερότητα της διψασμένης για την πρωτιά Δόξας Δράμας ο λαβωμένος Ορφέας Ξάνθης

 

Δεν κατάφερε ο Ορφέας Ξάνθης να επιστρέψει από την γειτονική Δράμα με κάτι καλό, αφού γνώρισε την ήττα από την διψασμένη για να παραμείνει στην κορυφή Δόξα Δράμας στην αναμέτρηση για την 19η αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.

Επρόκειτο για μια ήττα εντός προγράμματος για τους παίκτες του Μπάμπη Χατζημεστή, που πήγαν με πολλές απουσίες αλλά και νωπές τις μνήμες από την διάρρηξη στα γραφεία του συλλόγου που άφησε μεγάλες υλικές ζημιές αλλά και έσβησε το ιστορικό αρχείο του Ορφέα από την καταστροφή των σκληρών δίσκων.

Πάνω από 1.500 φίλοι της Δόξας Δράμας βρέθηκαν στο γήπεδο και ώθησαν με τις φωνές τους τους παίκτες των γηπεδούχων να φτάσουν στην επικράτηση και να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Μάλιστα η Δόξα ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, χάρη στον πρώην παίκτη του Πανθρακικού Ιγκορ που μόλις στο 5ο λεπτό εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μαρκάκη από την κάθετη πάσα του Καρλόπουλου και με σουτ άνοιξε το σκορ.

Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο η Δόξα Δράμας, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες ευκαιρίες, διπλασίασε τα τέρματά της με γκολ του Δουκάκη που πήρε το ριμπάουντ από την επέμβαση του Ρούφου στην αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Καρλόπουλου και διαμόρφωσε το 2-0 (φωτογραφία από το dramagoal).

Ενδιαμέσως είχαμε πάντως και δυο ευκαιρίες για τον Ορφέα για να ισοφαρίσει με καλοχτυπημένο φάουλ του Μουμίνογλου στο 21′ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και μακρινό σου του Λ. Μαυρόπουλου δέκα λεπτά μετά που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Από εκεί και πέρα οι δυο ομάδες κατέβασαν ρυθμούς. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο παίκτης που ουσιαστικά δημιούργησε τα δύο πρώτα γκολ ήρθε η ώρα να χριστεί σκόρερ. Ο λόγος για τον Καρλόπουλο που πήρε στο 87′ την πάσα από τον Αντώνη Λαδάκη και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ο ίδιος παίκτης είχε και ένα σουτ στην εξωτερική δοκό του Ρούφου στο 76′ στην μοναδική άλλη αξιόλογο φάση του β’ μέρους.

Παρά την ήττα ο Ορφέας διατηρείται στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα και υπενθυμίζεται ότι έχει και ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Μακεδονικό Φούφα που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη. Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Γκουγκούδης, Σάββας, Καμπούρης (Σερρών).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Π. Τζαναβάρας): Σικαλιάς, Παγώνης (67’ Λαδάκης), Βιτλής, Κωστόπουλος, Παπαζούδης, Δουκάκης, Πινδώνης, Παναγιωτούδης, Καρλόπουλος, Ιγκόρ (58’ Ιότι), Μαρτσάκης (46’ Παβίσεβιτς).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης): Ρούφος, Λαζαρίδης (70’ Ζιγκολάρι), Κατρανίτσας, Θεοδωρίδης, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Καραγκιόζης Β., Μπουντακίδης, Χαλήλ Ιμπράμ, Μυγγίδης (30’ Τορομανίδης), Μουμίνογλου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ