ΕΠΣ Θράκης: Μεγάλη νίκη στο ντέρμπι κορυφής και προβάδισμα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου έναντι του ΠΑΟΚ Κοσμίου

 

Μια πολύ σημαντική νίκη περισσότερο ψυχολογίας διότι όλα θα κριθούν στα πλει οφ του πρωταθλητή, πήρε ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου ΄που έδειξε πόσο “βαριά” φανέλα έχει στον Νομό και στο “ουδέτερο” γηπεδο των Ασωμα΄των λόγω τιμωρίας επικράτησε με 2-1 της άλλης “βαριάς” φανέλας του ΠΑΟΚ Κοσμίου στο ντερμπι κορυφής.

Σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να γινόταν σε μεγάλο γήπεδο και το παρακολούθησαν περίπου 300 άτομα ο Μέγας Αλέξανδρος παρά τις απουσίες των Βιόπουλου και Αντωνιάδη ήταν καλύτερος στο πρωτο μερος όπου σημέιωσε και τα δυο τέρματα του και ο ΠΑΟΚ Κοσμίου στο δευτερο όπου θα μπορούσε να πετύχει μέχρι και την ανατροπή.

Έτσι στο πρώτο μερος η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε νωρίς στο σκορ στο 10′ από με σουτ του Γιαννακιτσίδη από σέντρα του Γρίβα. Στο 34΄πάλι ο Ίασμος εχασε καλή ευκαιρία όταν σε φαουλ του Μυστρίδη ο Ζαχαρόπουλος εδωσε ωραια πασα στον Γρίβα που δεν όμως δεν μπόρεσε να κανει το 2-0, που εγινε πέντε λεπτα αργοτερα όταν σε σέντρα Χισήμ Χασάν ο Ζαχαρόπουλος διπλασιασε τα τερματα του Μεγα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του ΠΑΟΚ Κοσμίου ανέβηκε ανέλαβε πλήρη πρωτοβουλία χανοντας σημαντικές ευκαιρίες στο 55΄ σε σουτ του Μορφακίδη, στο 62΄ σε σουτ του Πόπτση που πέρασε μόλις άουτ, και στο 63΄σε σουτ του Ερκάν που μπλόκαρε ο Κορωνάκης και στο 70΄ οταν σε σουτ του Αμέτ Ερκάν ο Κορωνάκης εδιωξε εκπληκτικα και ο Ξενάκης στην επαναφορα απέτυχε να σκοραρει αφού σουταρε άουτ. Και φτασαμε στο 77΄ οταν σε σουτ του Κυπιρτόγλου η μπάλα βρήκε σε χέρι, ο Μορφακίδης μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που καταλόγισε ο Κακουλίδης και μείωσε σε 2-1. Το παιχνίδι έγινε δραματικό στο τέλος με τον ΠΑΟΚ να πιέζει στο τελευταίο τέταρτο και στο 93΄ σε σέντρα του Ερκάν στον Τσαγκαλίδη η κεφαλιά του τελευταιου αποκρύστηκε σωτήρια από τον καταπληκτικο Χανιώτη πορτιέρο τον Κορωνάκη που κρατησε το 2-1 και εφερε τον Μεγα με 37 βαθμούς εναν περισσοτερο από τον ΠΑΟΚ.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Αϊβάζης ): Κορωνάκης, Παπαχατζής, Χισήμ Χασάν, Μπενέκος, Χουσέϊν Σαλήμ, Γιαννακιτσίδης, Χατζητουλούσης (89’΄ Γκιρετλή Ναζήμ), Γρίβας, Μπίμπαση Αλή (84΄ Μπιλμπιλής), Ζαχαρόπουλος

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Δίγκας): Δεληγιάννης, Τσαγκαλίδης, Γιαπρακτσής, Μητρούσης, Ταμάμης, Ξενάκης, Πότσης (72΄ Μαδούρας), Κυπιρτόγλου, Αμέτ Ερκάν, Μορφακίδης, Αραμπατζής (46΄ Στόϊνοβιτς).