Κύπελλο Ελλάδος: Έπαιξε καλύτερα αλλά δεν τα κατάφερε η Ξάνθη! Εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ…

 

Η Ξάνθη έπαιξε καλύτερα, πίεσε ψηλά, δημιούργησε φάσεις, αλλά πλήρωσε ένα αμυντικό της λάθος και γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ, που πλέον έχει πάρει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά έναντι της Θρακιώτικης ομάδας.

Το πρώτο 10λεπτο ήταν αναγνωριστικό για τις δύο ομάδες, και μετά 12 λεπτά αγώνα είχαμε την πρώτη φάση του αγώνα με ένα σουτ του Λουσέρο, που έφυγε λίγο έξω από την εστία. Στο 20 λεπτό ο ΠΑΟΚ, μετά από μια μια σέντρα από τα δεξιά, ο Μυστακίδης έβαλε πολύ καλά το πόδι του και σκόραρε για το 1-0, αφού πέντε λεπτά νωρίτερα είχε απειλήσει και ο Ενρίκε με ένα σουτ του. Η Ξάνθη άργησε λίγο να συνέλθει, αλλά εξισορρόπησε το ματς και τελικά στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και πίεσε πολύ ψηλά για την ολική ανατροπή.

Η τύχη, όμως της γύρισε την πλάτη! Ενώ, λοιπόν πίεζε μπροστά και είχε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα στο 63΄ ο Πρίγιοβιτς , εκμεταλλεύθηκε ένα λάθος της άμυνας της Ξάνθης και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή «έγραψε» το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ λίγα λεπτά αργότερα στο 70′ έμεινε με 10 παίκτες όταν αποβλήθηκε ο Ενρίκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά οι Θρακιώτικη ομάδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί δυστυχώς ούτε αυτό το πλεονέκτημα και τελικά γνώρισε την ήττα με σκορ 1-2, που πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφού για να πάρει την πρόκριση πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές στον επαναληπτικό της Τούμπας.

Το θετικό βέβαια, από τον αγώνα, είναι πως οι νέες μεταγραφές Σιλά και Πιτσέλι άφησαν ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις, με τον δεύτερο ειδικά να είναι και ο πασέρ στο γκολ του Λάζιτς για την ισοφάριση της ομάδας του. Πλέον η Ξάνθη επιβάλλεται να συνέλθει από το σημερινό σοκ και να προσπαθήσει να πάρει την νίκη στο ακόμα πιο κρίσιμο ματς της Κυριακής, με αντίπαλο και πάλι τον δικέφαλο του Βορρά για το πρωτάθλημα σε δύο 24ωρα μετά τον αγώνα Κυπέλλου.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (82΄ Σολτάνι), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λάζιτς, Πιτσέλι, Σαλίμο, Καμαρά

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Βαρέλα, Λέοβατς, Κάνιας (31΄ Κάτσε), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ (73΄ Κίτσιου), Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης (59΄ Πρίγιοβιτς)