Volley League: Πρώην… Εβρίτης ο MVP Βίκος Cola της 15ης αγωνιστικής

 

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική μετα τον Νίκο Παλέντζα του Εθνικού, τον Νίκο Χριστόφα του Ηρακλή και τον μεγάλο πρωταγωνιστή της νίκης του Ολυμπιακού τον εβρίτη πασαδόρο Κώστας Στιβαχτή ο τίτλος MVP Βίκος Cola της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League καταλήγει σε παίχτη που έχει σχέση με τον Έβρο.

Θυμίζουμε για την 2η αγωνιστική MVP ήταν ο Κάσσανδρος Στίγγας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Επίσης στην καλύτερη επτάδα της αγωνιστικής βρέθηκε ο πρωην κεντρικός της Ορεστιάδας Αθος Κόστα που διακρίνεται με την φανέλα του Ολυμπιακου, ενω στην δευτερη επταδα ως λίμπερο ο Θεολόγος Δαρίδης του Παναθηναϊκού, και οι εβρίτες κεντρικοί Ανδρέας Ανδρεάδης του ΠΑΟΚ και ο Παρασκευάς Τσέλιος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο 36χρονος πια Στιβαχτής που γεννήθηκε στην Ορεστιάδα και αγωνίστηκε σε αυτήν την σεζόν 2006-07 καθοδήγησε άψογα τον Ολυμπιακό στη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-2 στο ντέρμπι που έγινε στο PAOK Sports Arena και ολοκλήρωσε την 15η αγωνιστική. Στο ενεργητικό του είχε επίσης 3 πόντους (2/2 επιθέσεις και 1 άσσο). Το σημαντικότερο είναι πως ο Ολυμπιακός με 30% άριστες υποδοχές είχε 49% αποτελεσματικότητα στην επίθεση και αυτό είναι έργο του πασαδόρου, ενώ ανέδειξε τους κεντρικούς με υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας, όπως τον Άθος Κόστα με 69% και τον Δημήτρη Σουλτανόπουλο με 67%.

Είναι η τρίτη φορά που ο Κώστας Στιβαχτής αναδεικνύεται MVP στην καριέρα του αλλά η πρώτη με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη ήταν την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2011-12 με τη φανέλα του Παμβοχαϊκού. Η δεύτερη ήταν την σεζόν 2013-14 με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα στην 17η αγωνιστική αι στο 3-0 επί της Λαμίας.

Έχει γεννηθεί 22 Μαΐου 1980, έχει ύψος 1.86 και αγωνίζεται πασαδόρος. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ιωνικό Ν.Φ. και έχει αγωνιστεί στο Παγκράτι, στον Μίλωνα, στη Νίκαια, στην Ορεστιάδα, στην ΑΕΚ, στο Παγκράτι, στον Παμβοχαϊκό, στην ιταλική Καστελάν Γκρότε και στον Παναθηναϊκό, ενώ στον Ολυμπιακό πήγε το καλοκαίρι του 2015 και μάλιστα για δεύτερη φορά καθώς είχε θητεύσει στους «ερυθρόλευκους» και στη σεζόν 2005-06.