Την επέτειο της τραγωδίας της «Θύρας 7» τίμησε με τον δικό του τρόπο (και) ο Ντέμης Νικολαΐδης

 

36 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της Θύρας 7, όπου 21 φίλαθλοι, 20 του ολυμπιακού και 1 της ΑΕΚ έχασαν τη ζωή τους.

Λίγο πριν τελειώσει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν με 6-0, οι φανατικοί οπαδοί που βρίσκονταν στη θύρα 7 προσπάθησαν να φθάσουν στη θύρα 1 για να αποθεώσουν τους νικητές, καθώς βρισκόταν δίπλα στον διάδρομο των αποδυτηρίων.

Με την ξαφνική μετακίνηση τόσο μεγάλου αριθμού οπαδών, το κακό δεν άργησε να συμβεί. Κάποιος από τους προπορευόμενους γλίστρησε στα σκαλοπάτια, παρασύροντας και άλλους που ήταν ήδη εκεί. Οι υπεύθυνοι δεν είχαν ανοίξει τις πόρτες και όσοι ακολουθούσαν δεν γνώριζαν τι συνέβαινε μπροστά τους, καταπατώντας τους μπροστινούς. Τότε άρχισε να επικρατεί συνωστισμός και ασφυξία, με μόνη διέξοδο κάποιο τουρνικέ που ξήλωσε η αστυνομία.

Δεκαεννιά άτομα δεν τα κατάφεραν, καθώς είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους. Λίγο αργότερα θα υποκύψει ακόμη ένας στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο του Πειραιά, όπου μεταφέρονταν οι σοβαρά τραυματισμένοι. Έξι μήνες αργότερα θα προστεθεί ακόμη ένας άνθρωπος στον τραγικό κατάλογο των νεκρών, καθώς δεν κατόρθωσε να ξυπνήσει ποτέ από το κώμα στο οποίο έπεσε. Ο αριθμός των θυμάτων σταματά στους 21, ενώ οι τραυματίες πολλοί περισσότεροι.

Ο ντέμης Νικολαΐδης απέτησε τον δικό του φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7 με ανάρτηση στο Facebook, όπου αναφέρει πως “Δεν υπάρχουν χρώματα, μόνο θλίψη”, μαζί με την εικόνα που ακολουθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here