Ολοκληρωτική η καταστροφή του λεωφορείου του Ορφέα Ξάνθης! Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας για την πυρπόλησή του…

 

Καμία σχέση με τον ποδοσφαιρικό χώρο και πιθανές ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες δεν έχει το περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα με την διάρρηξη στο γήπεδο του ΑΟΞ,  τους βανδαλισμούς στα γραφεία και τα αποδυτήρια του Ορφέα Ξάνθης, καθώς και την κλοπή και τελικά πυρπόληση του λεωφορείου της ομάδας.

Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, που έχουν αναλάβει την προανάκριση. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ThrakiSportS, πρόκειται για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου που χαρακτηρίζονται συνηθισμένα και αντιμετωπίζονται συχνά στην Ξάνθη.

Όπως εξήγησαν αξιωματικοί της Αστυνομίας Ξάνθης, είναι συνηθισμένη τακτική σε τέτοιου είδους κλοπές που γίνονται συνήθως από αθίγγανους της περιοχής του Δροσερού, μιας ουσιαστικά γκετοποιημένης περιοχής στην Ξάνθη όπου μένουν αθίγγανοι, να πυρπολούνται στο τέλος τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούνται για να σβηστούν τα ίχνη.

Κοινώς, οι δράστες έδρασαν οργανωμένα. Έβαλαν στο στόχαστρο την ομάδα του Ορφέα, εισέβαλαν στα γραφεία και τα αποδυτήρια, πήραν ό,τι πολύτιμο υπήρχε, τα μετέφεραν στον γκετοποιημένο οικισμό με το ίδιο το πούλμαν της ομάδας και μετά του έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους, αδιαφορώντας για την οικονομική καταστροφή (όπως φαίνεται στην φωτογραφία του Δημήτρη Καλτέκη από το «Εμπρός»).

Το Τμήμα Ασφαλείας ασχολείται με την υπόθεση, που διενεργεί την προανάκριση. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξουν προσαγωγές ή συλλήψεις, σε κάθε περίπτωση ωστόσο αναμένεται η έκδοση δελτίου Τύπου από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, άνθρωποι της οποίας αποκλείουν κατηγορηματικά με τις πρώτες αυτές εκτιμήσεις της προανάκρισης η υπόθεση να έχει να κάνει με ξεκαθάρισμα ποδοσφαιρικών λογαριασμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΜΕΣΤΗ ΣΤΟ THRAKISPORTS ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΕΝΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΟΞ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ