Κύπελλο Ελλάδος: Για την έκπληξη με ΠΑΟΚ ο Εθνικός, με το μυαλό στο πρωτάθλημα στο Αιγίνιο ο ΑΟΟ (14:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Με τους αγώνες για τη φάση των 16 συνεχίζεται ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδος. Την κούραση του ΠΑΟΚ από τον αγώνα πρωταθλήματος τη Δευτέρα με τον Ολυμπιακό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο κλειστό της Πυλαίας (17:00 LIVE, ThrakiSportS), ενώ η Ορεστιάδα ταξίδεψε στο Αιγίνιο, έχοντας το μυαλό στο κρίσιμο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την ΑΠΣ Κύζικο (20:30 LIVE, ThrakiSportS).

Την κούραση του ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Εθνικός στη Θεσσαλονικη, σε μία αναμέτρηση που για τα ελληνικά δεδομένα ξεκινάει πολύ νωρίς. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις και ο τεχνικός του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης, ο οποίος είπε πως «σίγουρα είναι λίγο… περίεργη η ώρα του αγώνα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα ενός εκ των διεκδικητών των τίτλων. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε από την πλευρά μας, παίξαμε καλά με τον Παναθηναϊκό κι έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Από την άλλη στον ΠΑΟΚ προσπαθούν να ανασυνταχτούν μετά την εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, παιχνίδι στο οποίο ο “Δικέφαλος” είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία. «Είναι ένας αγώνας νοκ άουτ και χρειάζεται προσοχή. Εμείς πρέπει να ανασυνταχτούμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Χρειάζεται να δουλέψει λίγο και ο εγωισμός», τονίζουν στην ομάδα του ΠΑΟΚ.

Στο Αιγίνιο για να αντιμετωπίσει την τοπική Νίκη βρίσκεται η ομάδα της Ορεστιάδας, έχοντας το μυαλό της στο πρωτάθλημα και στο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΠΣ Κύζικο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν θα διεκδικήσει τη νίκη. Σε δηλώσεις ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Σταματόπουλος είπε ότι «είναι ένα παιχνίδι Κυπέλλου και πάντα ο θεσμός αυτός έχει εκπλήξεις άμα υποτιμήσεις τον αντίπαλο. Εμείς στόχο μας έχουμε τη σωτηρία αλλά και αυτό το παιχνίδι θα μας κάνει καλό γιατί η ομάδα χτίζεται αγώνα με αγώνα».

Από την άλλη η Νίκη Αιγινίου προέρχεται από την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα στον όμιλο της Α2 που αγωνίζεται, η οποία την έριξε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο Αιγίνιο θεωρούν φαβορί την Ορεστιάδα, όμως θα παλέψουν για την πρόκριση. Σε δηλώσεις ο προπονητής της Νίκης, Θανάσης Στράντζαλης τόνισε πως «για μας είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί θέλουμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας με ομάδα μεγάλης κατηγορίας. Η Ορεστιάδα είναι σίγουρα το φαβορί, αλλά τις πιθανότητες που έχουμε θα τις διεκδικήσουμε κι η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως προέκυψε η διασταύρωση των ζευγαριών κι οι τέσσερις ομάδες που εμπλέκονται έχουν τις δικές τους ελπίδες για να βρεθούν στο φάιναλ φορ».