Γ’ Εθνική: Από την Σπάρτη στα Χανιά ο Αρσένιεβιτς

 

Η ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ που αγωνίζεται στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Φίλιπ Αρσενίεβιτς!

Ο 34χρονος πρωην μέσος του Πανθρακικού γεννήθηκε στην πόλη Ούζιτσε το 1983 και έχει ύψος 1.73. Ξεκίνησε από την τοπική ομάδα της πόλης του, την Σλόμποντα Ούζιτσε, το 2004, απ’ όπου μεταγράφηκε στην ΟΦΚ Βελιγραδίου. Δανεικός στις FK Mačva Šabac και Σεβόινο με την οποία πέτυχε 10 τέρματα, ενώ το 2007 πήγε στην Γιαβόρ και μετά από δύο καλές χρονιές, το καλοκαίρι του 2009, μετακόμισε στην Ελλάδα υπογράφοντας διετές συμβόλαιο στον Πανθρακικό.

Πέτυχε μάλιστα το νικητήριο γκολ στην πρώτη νίκη της ομάδας εναντίον του Εργοτέλη. Την δεύτερη σεζόν παρά τον υποβιβασμό της ομάδας στη Football League παρέμεινε, για να την βοηθήσει στην προσπάθεια επανόδου στην μεγάλη κατηγορία. Παρά την πολύ καλή χρονιά που έκανε δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του και επέστρεψε στην Σερβία και την ΦΚ Γιαγκόντινα (ομάδα 1ης κατηγορίας στην Σερβική Λιγκα), όπου παρέμεινε ως τον Ιανουάριο του 2012, όταν και μεταγράφηκε στην πρωταθλήτρια Καζακστάν ΦΚ Σαχτιόρ Καραγκαντί.

Μέσα σε δύο χρόνια πήρε δύο τίτλους, καθώς με την ομάδα του Kαζακστάν κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2012, ενώ ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην ΦΚ Γιαγκόντινα, κατακτώντας το κύπελλο Σερβίας το 2013. Την επόμενη χρονιά πήγε στη Νόβι Παζάρ, ενώ αγωνίστηκε και στη Football League με τις ομάδες των Τρικάλων και μεχρι τον Δεκέμβρη της Σπάρτης.

Πάντως το δελτίο του Φιλίπ Αρσενίεβιτς δεν εκδόθηκε ακόμα και δεν αγωνίστηκε στην ήττα του ΙΝΚΑ με τον Ηλυσιακό και έτσι το ντεμπούτο του Σέρβου με τη φανέλα του ΙΝΚΑ παίρνει… παράταση για το δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή Ζωνιανών.