ΕΠΣ Ξάνθης: Η βαθμολογία που θα ξεκινήσουν οι ομάδες της Α1 Κατηγορίας σε πλέι οφ και πλέι άουτ με βάση τα τωρινά δεδομένα

 

Έχοντας ολοκληρωθεί αισίως οι 16 από τις 18 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης και απομένοντας άλλες 2 για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια, όλες οι ομάδες αρχίζουν και σκέφτονται την διαδικασία των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Αρχικά στην διαδικασία των πλέι οφ μέσα από την οποία θα βγει και ο πρωταθλητής, θα εισαχθούν οι 5 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και αντίστοιχα στα play out θα συμμετέχουν οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις από 6 έως 10.

Αν η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελείωνε σήμερα με την ολοκλήρωση της 18ης και τελευταίας αγωνιστικής, στην διαδικασία των πλέι οφ θα συμμετείχαν βάσει βαθμολογίας ο Άρης Αβάτου ο οποίος και προπορεύεται, η Αναγέννηση Θαλασσιάς, ο Ηρακλής Ν. Ζυγού, ο  Εχίνος Σπορ και η Ασπίδα Ξάνθης.

Στην διαδικασία των πλέι άουτ θα διεκδικούσαν την παραμονή τους βάσει βαθμολογικού πίνακα ο Αστέρας Μαγικού, η ομάδα της ΑΕ Ξάνθης, ο Νέστος Κύρνου, ο ΑΟ Βιστωνίδας και ο Άρης Πετεινού.

Η διαδικασία με την οποία ορίζεται η ειδική βαθμολογία κάθε ομάδας στα πλέι οφ είναι ως εξής: Η διαφορά των πόντων μεταξύ της 1ης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα με την 5η ομάδα διά τέσσερα έτσι ώστε να οριστεί η βαθμολογία της πρώτης στην διαδικασία των πλέι οφ. Έπειτα η διαφορά των πόντων μεταξύ της 2ης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα με την 5η ομάδα διά τέσσερα ώστε να οριστεί η βαθμολογία της 2ης και ούτω κάθε εξής.

Η διαδικασία με την οποία ορίζεται η ειδική βαθμολογία κάθε ομάδας στα πλέι άουτ είναι ως εξής: Η διαφορά των πόντων μεταξύ της 6ης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα  με την 10η ομάδα διά τέσσερα έτσι ώστε να οριστεί η βαθμολογία με την οποία θα μπει ως πρώτη στην διαδικασία των πλέι άουτ. Έπειτα η διαφορά των πόντων μεταξύ της 7ης ομάδας του βαθμολογικού πίνακα με την 10η ομάδα διά τέσσερα ώστε να οριστεί η βαθμολογία της 2ης και  ούτω κάθε εξής.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαίρεσης είναι δεκαδικός αριθμός τότε έχει ως εξής: Για παράδειγμα η διαφορά των πόντων μεταξύ του Άρη Αβάτου και της Ασπίδας Ξάνθης είναι 14 πόντοι το οποίο 4 βγάζει ως αποτέλεσμα 3,5 άρα ο Άρης Αβάτου θα ξεκινούσε με 4 βαθμούς. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαίρεσης ήταν 3,6 ή 3,7 και προς τα πάνω γίνεται στρογγυλοποίηση στην μονάδα προς τα πάνω. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της διαίρεσης ήταν 3,4 ή 3,3 και προς τα κάτω γίνεται στρογγυλοποίηση στην μονάδα προς τα κάτω.

Η εναρκτήρια ειδική βαθμολογία των πλέι οφ και των πλέι άουτ μετά και την ολοκλήρωση των 16 από τις συνολικά 18 αγωνιστικές (και ενώ δηλαδή απομένουν ακόμα δύο για το τέλος της κανονικής διάρκειας) έχει ως εξής:

 

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΟΦ (θα διεκδικήσουν τον τίτλο)

Άρης Αβάτου 4

Αναγέννηση Θαλασσιάς 3

Ηρακλής Ν. Ζυγού 1

Εχίνος Σπορ 1

Ασπίδα Ξάνθης 0

 

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ (για την αποφυγή υποβιβασμού)

Αστέρας Μαγικού 3

ΑΕ Ξάνθης 3

Νέστος Κύρνου 2

ΑΟ Βιστωνίδας 1

Άρης Πετεινού 0

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΑΓΩΝΕΣ:

1. Άρης Αβάτου 41 (55-10)
2. Αναγέννηση Θαλασσιάς 37 (33-16)
3. Ηρακλής Ν. Ζυγού 27 (25-18)
4. Εχίνος Σπορ 26 (27-13)**
5. Ασπίδα Ξάνθης 24 (20-17)

6. Αστέρας Μαγικού 17 (27-38)*
7.  ΑΕ Ξάνθης 16 (18-31)*
8. Νέστος Κύρνου 13 (15-37)
9. ΑΟ Βιστωνίδας 11 (19-33)**
10. Άρης Πετεινού 6 (11-29)

* Οι Αστέρας Μαγικού και ΑΕ Ξάνθης ξεκίνησαν με -2 βαθμούς