O «έλεγχος» των… επιδόσεων και των αποδόσεων των Θρακιωτών στην Ευρώπη

 

Πολύ καλό ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Θρακιώτες του εξωτερικού, αφού αρκετοί αγωνίστηκαν και αρκετοί σκοραραν όπως ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Αλεις Βιντάλ.

Αναλυτικά, στην συγκεκριμένη ανάρτηση συγκεντρώσαμε τι έκαναν οι Θρακιώτες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, εκτός των Ελληνικών συνόρων (η στήλη θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και με νέα ονόματα που τυχόν μας διαφεύγουν):

ΙΤΑΛΙΑ
Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Επέστρεψε στην εντεκάδα με γκολ στο 36′ (Θυμηθείτε ΕΔΩ) ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας. Ωστοσο η ομαδα του ηττηθηκε με 1-7 από την εντυπωσιακή Νάπολι. Ετσι η Μπολονια επεσε δέκατητρίτη θέση με 27 βαθμούς μακριά από την Ευρώπη αλλά και την ζώνη του υποβιβασμού.

Κώστας Πελτέκης (Βολούντας Σπολέτο): Δεν αγωνιστηκε ο Κωστας Πελτεκης με την Σπολετο στην εντός έδρας ισοπαλία με 0-0 από την Καστέλ Ντελ Πιάνο, και επεσε δευτερη ενα βαθμό πίσω από την Βιλαμπάτζιο.

ΡΩΣΙΑ
Γιούρι Λοντιγκιν (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης): Σε περίοδο προετοιμασίας βρίσκεται η Ζενίτ ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος στην Ρωσία τον Μάρτιο.

ΒΕΛΓΙΟ
Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Στην βασική ενδεκάδα και ένα ακόμη ολόκληρο ενηντάλεπτο με την Κορτραικ αγωνίστηκε ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης στην εκτός έδρας νικη με 0-3 επι της Στανταρ Λιέγης και βρίσκεται 10η με 30 βαθμούς πετυχαινοντας δευτερη σερί νίκη μετά από 7 συνεχόμενες ήττες. Βασικος και ο Μιχαλης Σηφακης για την Κορτραικ.

Xoσε Μαρία Κάσες (Μεουπεν): Ο πρωην Ισπανός μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στον ωμο και στην εντός εδρας ηττα 0-2 από την Μπέβερεν και βρίσκεται προτελευταία με 21 βαθμούς.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Ασχημο ντεμπουτο για τον πρωην παίχτης της Ξανθης, του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού που αν και ξεκίνησε βασικός εκανε πέναλτι στο 15′ που αστοχησε ο Γκριζμαν ωστοσο η ομαδα του ηττηθηκε 2-0 από την Ατλετικο στην Μαδρίτη και εμεινε στους 18 βαθμούς, 5 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Αλέις Βινταλ (Μπαρτσελόνα): Το δεύτερό του τέρμα (θυμηθείτε ΕΔΩ) στο πρωταθλημα πέτυχε o πρώην παίκτης του Πανθρακικού Αλέις Βιντάλ στο 3-0 της Μπαρτσελόνα επί της Ατλέτικο Μπιλμπάο. Έτσι η Μπάρτσα μέιωσε την διαφορά στον πόντο από την Ρεάλ έχοντας ωστόσο δυο παιχνίδια περισσότερα απο τους Μαδριλένους.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Στηβ Μπέλεκ (Ουμρανίγιεσπορ): Δεν ειχαμε δραση στην Β’ Τουρκίας που αγωνιζεται με την Ουμρανίγιεσπορ ο αλλοτε επιθετικός του Πανθρακικού, ΑΕΚ, Ουντινέζε, Φιορεντίνα Στηβ Μπέλεκ που μετρα μόλις 2 τέρματα σε 16 συμμετοχές.

ΚΡΟΑΤΙΑ
Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Ο έχοντας ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη παίκτης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις να επιστρέψει στην Ελλάδα, ωστόσο ο δανεισμός του στη Χάιντουκ από την Μπάρι στην οποία ανήκει δύσκολα μπορεί να «σπάσει» για να προχωρήσει η μετακίνησή του στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα Κροατίας εχει διακοπή και ξεκινά μέσα Φλεβάρη.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Aλέξης Καλαϊτζίδης (Ρουρντορφ): Δεν αγωνίστηκε η ομάδα του Καλαιτζίδη για την 5η κατηγορία, αφού το πρωτάθλημα εχει διακοπεί και θα ξαναρχίσει Μάρτιο.

Κώστας Τσαμούρης (Καιζερσλάουτεν ΙΙ): Δεν ειχαμε δραση στο πρωτάθλημα της 4η κατηγορία Γερμανίας που ξεκινα στις 10 Φλεβάρη με τον Τσαμούρη να ειναι πανετοιμος για επιστροφη στην ενδεκαδα μετα την ανάρρωσή του.

ΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού και αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού αγωνίστηκε βασικός στην εντος εδρας και όγδοη συνεχόμενη νικη της ομαδας του με 3-1 με την Δόξα Κατωκοπιάς και έμεινε στα 12 τέρματα στο πρωτάθλημα και στην τρίτη θεση των σκορερ, ενω η ομαδα του βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ που σκονταψε στο ντερμπι με την ΑΕΚ.

Ροτζέριο Μάρτινς (Αρης Λεμεσου): Ο πρωην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού δεν αγωνιστηκε λόγω τιμωρίας στην ηττα της ομαδας του 2-4 από την Ομόνοια.

AΓΓΛΙΑ
Σάκης Λαμπερνάκης (Λούτον): Εκτός αποστολής στο 1-1 με την Γκρίσμπι ο Εβρίτης μέσος της Λούτον που αποφασισε να παραμεινει στην ομάδα.