Ο πρώτος Έλληνας που εξασφάλισε συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου έγινε ο Μπανιώτης! Οι πρώτες του δηλώσεις…

 

Ο Κώστας Μπανιώτης έγινε το βράδυ του Σαββάτου ο πρώτος Έλληνας αθλητής που έκλεισε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι και μάλιστα με τον πρώτο του αγώνα, παρά τις ενοχλήσεις που είχε στο πόδι.

Ο σταθερά καλός θρακιώτης άλτης απέδειξε για ακόμα μια φορά πως είναι αθλητής παγκοσμίου επιπέδου. Με άλμα πάνω από τα 2.26μ. κατέκτησε την τρίτη θέση στο μίτινγκ του Χουστόπετσε (θυμηθείτε λεπτομέρειες για αυτόν τον πρώτο του αγώνα στο 2017 με ένα κλικ ΕΔΩ).

Ο πρωταθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής αν και τον τελευταίο διάστημα είχε διακόψει τα άλματα προκειμένου να προφυλάξει το πόδι πατήματος από ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, έμεινε ικανοποιημένος την εμφάνιση του δεδομένης της κατάστασης, συνεχίζοντας την προετοιμασία του για το μεγάλο στόχο του κλειστού.

«Ήταν ωραίος αγώνας. Έχω ένα θέμα με το πόδι μου τις τελευταίες δύο εβδομάδες και ήμουν αρκετά συντηρητικός. Στο πρώτο άλμα στα 2.30μ το ένιωσα λίγο για αυτό σταμάτησα για να το προφυλάξω. Ελπίζω να πηγαίνει καλύτερα όσο περνάει ο καιρός για να βάλω παραπάνω ένταση. Δεδομένου των συνθηκών ήταν καλά» τόνισε στο Sportsfeed.

Να σημειωθεί ότι πέρσι ο Μπανιώτης είχε ξεκινήσει τη σεζόν πέρσι από την Μπάνσκα Μπίστριτσα στις 4 Φεβρουαρίου με άλμα στο 2.30μ. ενώ το 2015 ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου από τον «Ρωσικό χειμώνα» με άλμα στα 2.28μ. έχοντας φυσικά ολοκληρώσει τότε τους αγώνες και όχι όπως το Σάββατο στο Χουστόπετσε όπου προτίμησε να σταματήσει για να προφυλάξει το πόδι του.