Volley League: Από τα χέρια του δημάρχου Β. Λαμπάκη παρέλαβε το βραβείο του MVP ο Ν. Παλέντζας

 

Πριν την έναρξη του αγώνα ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Παναθηναϊκό, τιμήθηκε ο παίκτης των γηπεδούχων Νίκος Παλέντζας που είχε αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης της 13ης αγωνιστικής.

Ο διαγώνιος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης παρέλαβε το βραβείο  MVP Βίκος Cola της 13ης αγωνιστικής από τα χέρια του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Ο Παλέντζας στη νίκη του Εθνικού επί του Ηρακλή Χαλκίδας με 3-1 σετ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίθεση, στο σερβίς αλλά και στο μπλοκ. Συνολικά σημείωσε 26 πόντους με 21/34 επιθέσεις, 4 πόντους από μπλοκ και έναν άσσο.

Είναι η 2η φορά που ο Νίκος Παλέντζας αναδεικνύεται MVP στην Volley League «Πάμε Στοίχημα» μετά την 3η αγωνιστική της σεζόν 2011-12 όταν ως διαγώνιος του Άρη νίκησε στο Μετς τον Παναθηναϊκό 3-0 σετ.

Έχει γεννηθεί 6 Απριλίου 1991, έχει ύψος 1.98 και αγωνίζεται διαγώνιος. Είναι ο δεύτερος παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης που διακρίνεται ως MVP Βίκος Cola στο πρωτάθλημα 2016-17 μετά τον Κάσσανδρο Στίγγα.

Ο Παλέντζας ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηρακλή και μετά το 2008 πήγε στον Γαλαξία όπου έμεινε για δύο χρόνια. Τη σεζόν 2011-12 ήταν στον Άρη και ακολούθησαν ο Μέγας Αλέξανδρος, ο ΠΑΟΚ, η Νίκη Αιγινίου, επέστρεψε στον Ηρακλή το 2014 και από το καλοκαίρι του 2016 βρίσκεται στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.